Dăncilă, trădată de o deputată. Parlamentara riscă să fie exclusă din PSD, întrucât va vota Guvernul Orban


Dăncilă, trădată de o deputată. Parlamentara riscă să fie exclusă din PSD, întrucât va vota Guvernul Orban

Luni, 4 octombrie, se va desfășura în Parlament votul pentru învestitura Guvernului Orban. În acest context, premierul desemnat Ludovic Orban a spus în repetate rânduri că sunt șanse mari ca Guvernul său să fie învestit. În acest sens, deputata PSD de Cluj, Cristina Burciu, a precizat miercuri pe Facebook că va vota Guvernul Orban "pentru că România nu își poate permite să intre într-o criză guvernamentală".

Redăm mesajul deputatei PSD Cristina Burciu:

"Dincolo de culoarea politică a unui parlamentar, obiectivul oricărui ales este acela de a se asigura că acțiunile sale politice generează efecte pozitive pentru cetățeni, și nu invers. Vreau ca România să intre într-o zonă de stabilitate, vreau să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară, vreau ca ratele bancare ale românilor să se mențină la un nivel rezonabil și cursul de schimb să rămână în echilibru, vreau ca România să aibă buget de stat pentru anul viitor. Toate aceste lucruri nu se pot petrece câtă vreme România nu are un Guvern în funcție.

Am decis să susțin învestirea în funcție a Guvernului propus de Ludovic Orban, pentru că România nu își poate permite să intre într-o criză guvernamentală. Un astfel de caz ar însemna ca situația fiecărui român să fie afectată de instabilitatea generată de neînvestirea unui nou Guvern".

Amintim că baronul PSD de Olt, Paul Stănescu, a declarat luni că Guvernul Orban trebuie să primească votul de învestitură, dar, cu toate acestea, a precizat că va respecta linia partidului său în privința susținerii sau nesusținerii guvernării liberale.

"Ceea ce e foarte important, pentru mine ca om politic, şi pentru mine ca cetăţean al acestei ţări, este că acest Guvern trebuie învestit. (...) România trebuie să aibă un guvern stabil", a spus senatorul PSD.

Întrebat dacă el se va poziţiona altfel decât PSD la vot, Stănescu a precizat că este om de partid, conform news.ro. 

"Ce va face partidul voi face şi eu, fără discuţie", a mai menționat Paul Stănescu. 

Ulterior, președinta PSD Viorica Dăncilă a transmis luni seară că Paul Stănescu va fi dat afară din PSD în cazul în care va participa la votul de învestitură al Guvernului Orban. În aceste condiții, deputata PSD de Cluj Cristina Burciu riscă excluderea din partid. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.