Tăriceanu mârâie deja la Iohannis și Ludovic Orban după ședința informală de Guvern: "Nu dă bine, nu dă cu plus!"


Tăriceanu mârâie deja la Iohannis și Ludovic Orban după ședința informală de Guvern: "Nu dă bine, nu dă cu plus!"

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat luni seară faptul că premierul României Ludovic Orban l-a invitat pe președintele Klaus Iohannis la prima ședință de Guvern ce s-a desfășurat în această seară, una cu un caracter informal, cât și la următoarea întrunire a Executivului.

CITIȚI ȘI: Dăncilă, parașutată definitiv de la Palatul Victoria. Guvernul Orban a trecut de votul de învestitură

"Când consideraţi că există temeri serioase să participaţi la şedinţele de Guvern vă aşteptăm cu drag să participaţi la şedinţele de Guvern. De altfel, o să vă invităm și la următoarea ședință de Guvern", i-a spus Ludovic Orban preşedintelui.

Președintele ALDE a spus după participarea președintelui Klaus Iohannis la ședința Guvernului că trebuie să existe o separație a puterilor în stat. Astfel, Tăriceanu a arătat că nu cunoaște Constituția. Articolul 87, alineatul 1 din Constituția României spune că președintele poate participa la ședințele Guvernului, inclusiv la cererea premierului: "Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii".

"Nu pot să înțeleg ce rol a avut descinderea lui Klaus Iohannis. Nu dă bine, nu dă cu plus. Trebuie să existe o independență, o separație a puterilor, o separație între președinte și Guvern. Premierul trebuie să se apuce serios de treabă. Sper ca cei din PNL să fi înțeles greșeala pe care a făcut-o PSD cu nepotismul", a declarat Tăriceanu la RTV, conform stiripesurse.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.