VIDEO. Ludovic Orban, prima gafă la Palatul Victoria. „A ieșit din guvern ca toți pesediștii”


VIDEO. Ludovic Orban, prima gafă la Palatul Victoria. „A ieșit din guvern ca toți pesediștii”

Proaspătul premier liberal Ludovic Orban a ieșit seară trecută să salute protestatarii aflați în cea de-a 1008 zi de prezență în Piața Victoria, de data asta însă pentru a-și manifesta bucuria față de alungarea celui mai incompetent guvern al României din istoria recentă.

Orban a coborât dintr-o mașină negră, însoțit de mai multe gărzi, probabil de la SPP, le-a strâns mâna celor prezenți, le-a zâmbit, iar cu cei mai entuziaști chiar s-a îmbrățișat și pupat.

„Felicitări și tot bine din lume. Și nu ne uitați că am stat atâtea zile în stradă”, i-a spus premierului o doamnă protestatară.

„Domnul Orban, ce ați promis să vă țineți de cuvânt, că avem 1008 zile în stradă”, l-a interpelat și unul dintre organizatorii micului protest.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Cristian Mihai Dide, unul dintre cei mai cunoscuți protestatari ai acestor ani, a scris că „domnul Orban a ieșit aseară din guvern ca toți pesediștii... Peste linie dublă continuă, nu conducea el”.

Și din imaginile suprinse de Mălin Bot la fața locului se vede limpede că așa a și fost: două mașini care veneau de la Palatul Victoria, una cu Orban, alta cu colegi de partid sau SPP-iști, au intrat în zona protestelor istorice tăind linia continuă.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.