AEP și BEC au finalizat numărătoarea voturilor din țară. Cum arată rezultatele finale ale alegerilor din 10 noiembrie


AEP și BEC au finalizat numărătoarea voturilor din țară. Cum arată rezultatele finale ale alegerilor din 10 noiembrie

Primul tur al alegerilor prezidențiale 2019 s-a încheiat duminică seară, 10 noiembrie. Miza o reprezintă acum competitorul finalistului din turul al doilea, scrutin care este programat pe 24 noiembrie. De altfel, situația va fi mai simplă atunci, pentru că în cursă mai rămân doar doi candidați, astfel că numărătoarea finală se va efectua mai rapid și o distanță mare între cei doi adversari va arăta clar, chiar de la numărătorile parțiale, cine este câștigătorul.

Peste 8,6 milioane de români au votat duminică la secțiile din România, conform datelor anunțate de Biroul Electoral Central. Prezența finală la urne a fost de 47,66%, mai mică decât la alegerile din anul 2014, când s-a înregistrat 52,31% și cea mai redusă de după 1990. Acum, după numărarea a 99,30% din secțiile de votare din țara noastră, voturile stau astfel:

Klaus Iohannis -36,6%
Viorica Dăncilă- 23,8%
Dan Barna-13,9%
Mircea Diaconu-9,2%
Theodor Paleologu- 5,6%
Kelemen Hunor- 4,1%
Ramona Ioana Bruynseels- 2,7%
Alexandru Cumpănașu-1,4%
Viorel Cataramă-0,5%
Bogdan Stanoevici-0,4%
John-Ion Banu-0,3%
Sebastian Constantin Popescu- 0,3%
Ninel Peia-0,3%
Cătălin Ivan- 0,3%

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.