Economistul lui Ludovic Orban tranșează tema dezbaterii Iohannis-Dăncilă: "Este ca și cum ai pune rahat în ventilator"!


Economistul lui Ludovic Orban tranșează tema dezbaterii Iohannis-Dăncilă: "Este ca și cum ai pune rahat în ventilator"!

Consilierul economic al președintelui PNL Ludovic Orban, Bogdan Glăvan, intervine în disputa privind neparticiparea lui Klaus Iohannis la o dezbatere cu Viorica Dăncilă spunând că "să intri la dezbatere cu Dăncilă este ca și cum ai pune rahat în ventilator".

"Să intri la dezbatere cu Dăncilă este ca și cum ai pune rahat în ventilator.

Așa mă dau în vânt după istericale, țățisme, vaiete... Ar fi edificator să-l vedem pe Iohannis zicând ceva despre cum a compromis Dăncilă politica externă în Orientul Mijlociu și, apoi, pe Dăncilă replicând, cu lacrimi în ochi: How dare you?

Frate, ar genera emoție, ar mișca publicul, am simți în sfârșit pentru ce votăm, nu?
***
Ieri a fost o dezbatere de înalt nivel la Parlament. Dan Vîlceanu spunea că nu poate să înțeleagă cum cineva care nu a plătit în viața lui un salariu cuiva se poate pronunța cu atâta aroganță pe politica salarială. Replica doamnei de la PSD, nu o mai numesc aici: "Ce vă mai place să vă alintați!"
Trăim în România și ne ocupăm tot timpul cu telenovele"
, scrie economistul pe Facebook.

Totodată, Bogdan Glăvan prezintă o serie de motive pentru care Iohannis nu trebuie să participe la o dezbatere cu Dăncilă, candidata PSD reprezentând "o fraudă":

"Comunicatorii PNL sunt cam timizi. Ar trebui să tranșeze dintr-o bucată chestiunea dezbaterii cu Dăncilă, nu să ofere explicații școlărești cu alura că își cer scuze.

Politicianul Viorica Dăncilă este o fraudă. Cum să discuți cu o persoană care a declarat că "nu a fost ea" câtă vreme era prim-ministru și Dragnea conducea partidul? Poate nu este ea nici astăzi, poate e doar un paravan; și poate mâine o să fie alta. Un asemenea caz trebuie denunțat instant, nu creditat prin dezbateri.

La fel nu ar fi avut rost o dezbatere cu Liviu Dragnea, un tiran aflat pe ultima sută de metri în transformarea României în propria moșie, după model turcesc. Ce să dezbați cu cineva fără scrupule, ahtiat după puterea absolută: chestiunea sclaviei, oare?

Ce să dezbați cu Dăncilă care, chiar presupunând că este ea însăși, a continuat politica lui Dragnea de părăsire a UE și de apropiere de Rusia și de China? Politicianul Dăncilă este terminat, este paria Europei, nu-i dă nimeni atenție, cei de la Bruxelles îi aruncă direct scrisorile în tomberon, nici nu le mai citesc. În România nu putem dezbate dacă rămânem în UE (și ne supunem regulilor) sau ne mai gândim.

Așa că e foarte simplu: fie vom avea un președinte pentru a rămâne în Europa, fie unul pentru a reintra în lagărul pe care l-am abandonat acum 30 de ani", adaugă economistul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.