Raportul 10 august a fost declasificat și înaintat către DIICOT

Raportul 10 august a fost declasificat și înaintat către DIICOT

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat joi că Raportul 10 august a fost declasificat și înaintat către DIICOT pentru a putea fi folosit în ancheta penală. 

De subliniat că Raportul 10 august este declasificat, dar nu poate fi făcut public înainte ca DIICOT să termine ancheta.

"Azi dimineață a sosit ultimul aviz și în consecință Comisia a decis declasificarea raportului. Așadar, în această zi raportul este declasificat. Informarea cu privire la evenimentele din 10 august este declasificată. MAI a decis conform legii această declasificare. Mulțumesc instituțiilor care au fost cooperative în emiterea avizelor de declasificare. 

Tot astăzi am înaintat raportul declasificat către DIICOT unde există un dosar penal deschis cu privire la toate sesizările legate de evenimentele din 10 august 2018. DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport declasificat, un raport care poate fi folosit acum în ancheta penală. Având în vedere că este anchetă penală în derulare datele din raport sunt la dispoziția DIICOT-ului", a declarat Marcel Vela.