Ministrul de Interne, chestionat dacă va lua măsuri împotriva lui Sindile și Cucoș: "Evident"


Ministrul de Interne, chestionat dacă va lua măsuri împotriva lui Sindile și Cucoș: "Evident"

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat că va lua măsuri în cazul colonelului Ionuț-Cătălin Sindile și a colonelului Sebastian Cucoș, cei care se aflau la șefia Jandarmeriei în ziua de 10 august 2018, atunci când jandarmii au intervenit violent asupra protestatarilor pașnici din Piața Victoriei. 

CITIȚI ȘI: Raportul 10 august a fost declasificat și înaintat către DIICOT

Astfel, Marcel Vela a menționat că săptămâna viitoare va veni cu informații legate de ancheta disciplinară ce-i vizează pe Sebastian Cucoș și Ionuț Sindile. 

Jurnalistă: Șefii Jandarmeriei sunt în continuare în funcții. Vorbim de Sebastian Cucoș, Ionuț Sindile. Ce se întâmplă? Luați măsuri? 

Marcel Vela: Evident. Ancheta administrativă este la nivelul armei și în următoarea perioadă voi lua act de toate concluziile Comisiei care a anchetat pe linie administrativă aceste lucruri.

Jurnalistă: Această anchetă durează de mai bine de un an. Nu s-a putut ajunge la o concluzie mai rapid? 

Marcel Vela: Săptămâna viitoare o să vă informez exact și cu anchetele disciplinare. În prima săptămâna ne-am făcut datoria, am organizat alegerile impecabil. În a doua săptămâna am desecretizat Raportul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.