DEZASTRU: Prorusul Dodon forțează impunerea guvernului Dodon, prin care va controla toate structurile de putere din Republica Moldova. Simultan, are loc instaurarea dominației mediatice


DEZASTRU: Prorusul Dodon forțează impunerea guvernului Dodon, prin care va controla toate structurile de putere din Republica Moldova. Simultan, are loc instaurarea dominației mediatice

În timp ce virulentul prorus Iogor Dodon se pregătește să impună un guvern alcătuit din cozi de topor prin intermediul căruia va controla toate segmentele puterii din Republica Moldova, pe fundalul ”instaurării dominației media”, la Chișinău se ”dezbate” aprig, printre altele, de ce socialiștii nu au desemnat și femei.

Într-un astfel de context politic de o gravitate extremă (care duce Basarabia înapoi cu 10 ani, deturnând-o de la parcursul ei firesc pro-european și pro-românesc), astfel de pseudo-dezbateri nu fac altceva decât să rateze esența problemei.

Jurnalistul și istoricul George Damian explică, pe Facebook, marile implicații ale mișcărilor operate de Dodon:

”Iar pierdem esențialul de la Chișinău. Propunerea de guvern este criticată că sunt numai bărbați, că sunt foștii consilieri ai lui Dodon, că nu ar fi guvern tehnic ci politic al PSRM. Ne încurcăm în detalii.

Acesta este guvernul Igor Dodon, alcătuit din oameni care răspund direct voinței lui. Nu este un guvern de partid, nu este un guvern care să exprime o majoritate parlamentară. Dacă acest guvern va fi instalat Igor Dodon va controla direct și personal toate segmentele puterii de la Chișinău.

Cuplați asta cu instaurarea dominației mediatice și veți avea o imagine clară despre ce se întâmplă în Republica Moldova. Lui Igor Dodon îi mai lipsește doar o majoritate parlamentară stabilă. Rămâne de văzut dacă și cum o va obține”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.