Dăncilă Viorica umblă cu fofârlica


Dăncilă Viorica umblă cu fofârlica

Cînd VVDăncilă guiță sus și tare că dorește o dezbatere televizată cu Iohannis contează rușinos pe amnezia noastră. Crede că învățăm greu și, în schimb, uităm repede. Ce face premierul cu fustă și broșă al României este pur și simplu un abuz. E disperată să apară cu Iohannis. Că o fi prost neamțul să accepte!… Să invoci principiile democratice pe care le-ai încălcat copios și cu cinism atîta vreme, mi se pare dacă nu fariseism, măcar o ipocrizie ieftină. Îi pasă de principiile democratice profei din Videle? Vezi să nu! PSD nu are la lingurică democrația. Nici nu o pricepe, nici nu o aplică.

Parașutată în Palatul Victoria de Liviu Dragnea – azi în puscărie – nu a făcut decît să execute slugarnic ordinele acestuia întocmai și la timp, oricît de absurde au fost. A susținut campania îndreptată împotriva justiției și a statului de drept menită să îl salveze de la pușcărie pe numitul ei șef de partid. A patronat ca premier violențele din 10 august 2018 din Piața Victoriei. Daca i-ar fi reușit jocurile, România ar fi ajuns în scurt timp ca Belarus, Rusia, Kazahstan din punct de vedere politic.

Nostalgiile dictatoriale sunt la PSD extrem de puternice. Rădăcinile comuniste ale acestui partid nu au fost extirpate în 30 de ani. Tot ca premier a luat deciziile economice cele mai proaste și a îndatorat țara nepermis. A pus-o la mezat după ce a pus-o pe butuci. A dus o politică aventuristă, de mare risc, o politică populistă, antiromânească atunci cînd a slăbit la extrem legăturile cu Uniunea Europeană. A avut atitudini anti-europene la București și Bruxelles deopotrivă. A mințit cît a putut.

Cînd VVDăncila cere dezbatere teve cu Iohannis nu este vorba despre nicio democrație. Habar nu are ce vorbește. Citește un text anost scris de experți de inspirație Putin și Ergodan. Vrea scandal, vrea să se mai vorbească măcar o zi despre ea. Nu trebuie să uităm o clipă cine este VVDăncilă. Fără simțul ridicolului, dă lecții de democrație și europenism. Tocmai ea!?… Vrea să iasă la televizor ca să fie legitimată de Iohannis, să pară egala lui, să lase impresia că lupta pentru Cotroceni continuă și ea este în cărți! O asemenea întîlnire nu ar aduce nimic alegătorilor, dar ar crea confuzie. Și nu văd de ce. Iohannis să-și vadă de electorat, nu de VVDăncilă! Să își expună acolo ideile, să se întîlnească cu jurnaliști, să raspundă live tuturor întrebărilor – mai ales cu sinceritate.

Cît despre VVDăncila ajunge, madame, adio! Lasă-ne!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.