VIDEO Dăncilă, delir fără precedent: Să explice dictatorul Iohannis de ce Rareș Bogdan are informații despre ceea ce vor să facă procurorii!


VIDEO Dăncilă, delir fără precedent: Să explice dictatorul Iohannis de ce Rareș Bogdan are informații despre ceea ce vor să facă procurorii!

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a precizat joi că Viorica Dăncilă și Orlando Teodorovici ar trebui să intre în vizorul DNA pentru devalizarea bugetului statului român. Reacția liberalului a venit după ce ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a prezentat realitatea economică, una mult mai sumbră decât erau așteptările. 

CITIȚI ȘI: Rareș Bogdan solicită DNA "să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici"

În acest context, Viorica Dăncilă a avut o ieșire delirantă în care s-a războit atât cu Rareș Bogdan, cât și cu președintele Klaus Iohannis în loc să discute despre gaura pe care a lăsat-o la buget.

Redăm declarația Vioricăi Dăncilă:

"L-am văzut cu toții pe Rareș Bogdan, portavocea președintelui Iohannis, amenințându-mă cu procurorii. Citez: "Dăncilă să se pregătească de o dezbatere cu procurorii". Ce să înțeleg? Pentru că am îndrăznit să-l chem pe președintele Iohannis la o dezbatere în fața românilor sunt amenințată cu procurorii și cu dosare? Așa cum i s-a întâmplat lui Victor Ponta, când a candidat în 2014 împotriva lui Klaus Iohannis, și așa cum i s-a întâmplat lui Dan Barna, care spera să ajungă în turul doi și a avut dosar penal, același lucru ar trebui să i se întâmple și lui Viorica Dăncilă? Sunt foarte multe concidențe. Sunt foarte multe lucruri care sunt nefirești într-un stat membru al UE. Ne îndreptăm spre un monopol de putere, un monopol de putere pe care-l vrea președintele Iohannis, cel care vrea să conducă și România din calitatea de președinte, cel care conduce Guvernul României, cel care vrea să conducă și Parlamentul României, cel care vrea să aibă puterea absolută în România. Acum de la 30 de ani de la căderea comunismului vedem un președinte dictator care vrea să aibă puterea și să o folosească împotriva celor care nu acceptă să meargă pe drumul pe care-l creionează el sau nu acceptă să facă ceea ce i se ordonă. Eu nu am o problemă în a discuta cu procurorii, nu am absolut nimic de ascuns, dar modul în care se procedează este unul care nu trebuie acceptat de nicun român, indiferent de formațiunea politică din care face parte, indiferent că este înregimentat sau nu politic. De aceea, îi cer domnului Iohannis să iasă public să dea explicații întregii țări de ce domnul Rareș Bogdan, purtătorul de mesaj al domnului Iohannis, are informații despre ceea ce vor să facă procurorii. Este inadmisibil ca un partid politic să vină în fața oamenilor și să spună pe cine vor chema procurorii la audieri, ce vor să facă procurorii, efectiv să nu țină cont de independența justiției. Toate aceste lucruri ar trebui să ne îngrijoreze, toate aceste lucruri arată disperare, toate aceste lucruri arată că avem un președinte dictator (...) care își trimite mesagerii ca să-i amenințe pe contracandidați cu dosare penale și cu discuții cu procurorii. (...) Candidatul Iohannis trebuie să vină în fața românilor și să dea explicații de ce a venit cu aceste amenințări împotriva contracandidatului la alegerile prezidențiale. (...) Azi este Viorica Dăncilă, mâine poate este un român care nu acceptă să i se taie pensia sau salariul. Ce va face Klaus Iohannis? Va trimite alt mesager ca să-l amenințe că va fi chemat de procurori pentru o dezbatere? Va fi amenințat că i se pune cătușele pentru că nu este de acord cu ceea ce vrea președintele dictator Iohannis?".


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.