Paula Rusu, fostă jurnalistă RTV, o distruge pe Vasilica pentru o declarație legată de 10 august: "Am o stare de rău! Nu vă e rușine? Metodele sovietice nu mor!"


Paula Rusu, fostă jurnalistă RTV, o distruge pe Vasilica pentru o declarație legată de 10 august: "Am o stare de rău! Nu vă e rușine? Metodele sovietice nu mor!"

Paula Rusu, fostă jurnalistă la postul TV de casă al PSD, România TV, este exasperată de una dintre declarațiile Vasilicăi Dăncilă, candidata PSD la alegerile prezidențiale. După ce a repetat sistematic că 10 august 2018 a fost o tentativă de lovitură de stat, Vasilica a spus că până la urmă nu a fost, că și-a dat seama ulterior. 

"Nu vă e rușine? Spuneți azi că "ați văzut pe urmă" când toți știm că ați văzut de atunci fiindcă voi ați organizat atacurile huliganilor, ați ordonat Jandarmeriei să atace oamenii pașnici, apoi ați secretizat dosarul, v-ați prefăcut plecați în concedii.

Metodele sovietice nu mor, metodele sovietice se transformă", subliniază jurnalista. 

Redăm mesajul complet al jurnalistei:

"10 august nu a fost lovitură de stat, am văzut pe urmă!" - Viorica Vasilica Dăncilă

Nu vă e rușine?

Am o stare de rău! În 10 august am plecat singură la protest (curiozitate de ziarist) către seară fiindcă toată după amiaza am văzut trecând prin Chitila mașini cu numere din străinătate, români cu steaguri puse pe mașini, familii cu copii, nu protestatari de meserie.

Nu era primul protest la care mergeam din 2012 încoace însă era pentru prima oară când am văzut Piața Victoriei închisă la propriu de Jandarmerie cu camioane care securizau garduri de bare de oțel înalte de 3 metri cu câte o gaură pe care care puteau intra sau scăpa nu mai mult de doi-trei oameni.

Am ajuns până în fața Guvernului când au început să dea cu gaze lacrimogene în oameni pașnici, cu gaze lacrimogene fără niciun avertisment. Nu am realizat ce se întâmplă decât după 30 de secunde când am căzut în genunchi sufocată, fără aer, cu lacrimi șiroi pe față, am încercat să mă ridic dar plămânul meu nu m-a ajutat, am căzut la loc, iar o față mi-a aruncat un hanorac țipând la mine să nu mai trag aer că sunt gaze, să îmi acopăr fața. Pe asfalt în fața Guvernului României, acoperiți de gaze împreună cu alți oameni cu mâinile goale.

Nu vă e rușine? Ați făcut să se urască român cu român fiindcă ați invocat o lovitură de stat inexistentă.

Nu vă e rușine? Ați pus la cale cea mai mare acțiune de manipulare împotriva românilor de la Mineriada lui Iliescu încoace.

Nu vă e rușine? Ați adus huligani care să discrediteze protestul ca apoi să aruncați cu venin împotriva celor care nu v-au susținut "proiectul de țară: Salvați-l pe Dragnea de pușcărie!".

Nu vă e rușine? Spuneți azi că "ați văzut pe urmă" când toți știm că ați văzut de atunci fiindcă voi ați organizat atacurile huliganilor, ați ordonat Jandarmeriei să atace oamenii pașnici, apoi ați secretizat dosarul, v-ați prefăcut plecați în concedii.

Metodele sovietice nu mor, metodele sovietice se transformă".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.