Prima ședință a CSAT la care va participa Guvernul Orban. Care sunt temele vizate de președintele Klaus Iohannis


Prima ședință a CSAT la care va participa Guvernul Orban. Care sunt temele vizate de președintele Klaus Iohannis

Premierul Ludovic Orban va participa miercuri, împreună cu miniștrii liberali, pentru prima dată la o ședință a CSAT. 

Concret, Klaus Iohannis Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pentru ziua de miercuri, 27 noiembrie, de la ora 16:00. Pe ordinea de zi a ședinței sunt mai multe subiecte printre care rectificarea bugetară, obiectivele României înainte de reuniunea șefilor de stat și de Guvern din NATO și numirea șefului Statului Major.

Comunicatul Administrației Prezidențiale:

"Miercuri, 27 noiembrie a.c., începând cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la:

- Obiectivele României la Reuniunea aniversară a șefilor de stat și de guvern din NATO (Londra, 03-04 decembrie 2019);

- Planul de întrebuințare a Forțelor Armate ale României care se trimit la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2020;

- Propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale, pe anul 2019;

- Programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru anul 2020;

- Avizarea numirii în funcția de Șef al Statului Major al Apărării.

În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.