Iohannis vrea alegeri anticipate, dar situația politică actuală reprezintă o piedică: "Au loc reașezări și în partidele politice"


Iohannis vrea alegeri anticipate, dar situația politică actuală reprezintă o piedică: "Au loc reașezări și în partidele politice"

Președintele Klaus Iohannis a susținut marți o declarație de presă. Întrebat în legătură cu alegerile anticipate, Klaus Iohannis a spus că sunt o soluție bună, dar nu se pot stabili acum condițiile pentru a se atinge acest obiectiv, întrucât partidele se reașază după alegerile prezidențiale. 

Jurnalist: Considerați că alegerile anticipate ar putea fi declanșate înainte de vara anului viitor, eventual printr-o comasare cu alegerile locale, în primăvară?

Klaus Iohannis: Eu am declarat și rămân pe această declarație. Alegerile anticipate sunt o soluție bună și ar fi de dorit să se ajungă la alegeri anticipate. Însă acum este încă prea devreme ca să ne exprimăm asupra unui termen. Vedeți că au loc reașezări și în partidele politice.

Trebuie să avem un pic de răbdare până când lucrurile se reașază un pic. Voi relua discuțiile mele cu liderii politici și la final voi concluziona în ce măsură se pot realiza sau se pot realiza repede alegeri anticipate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.