Termoenergetica, „Radet”-ul Gabrielei Firea, aruncă banii bucureștenilor pe mașini 4X4 pentru angajați


Termoenergetica, „Radet”-ul Gabrielei Firea, aruncă banii bucureștenilor pe mașini 4X4 pentru angajați

Numeroși bucureșteni tremură în continuare de frig în apartamente, fără să întrezărească remedierea rapidă a acestei situații, în condițiile în care Termoenergetica – noul operator termic al Capitalei – a decis ca zeci de mii de euro din banii publici să fie alocați achiziționării de mașini de teren. Alte milioane de euro din banii capitalei se duc anual pe târguri, concerte și alte evenimente cultural-artistice care nu folosesc nimănui.

Informația a fost postată de consilierul municipal liberal Ciprian Ciucu pe Facebook care a și pozat mașinile companiei.

„Nu vreau să vă enervez de dimineață dar e bine să știți pe ce se duc banii noștri atunci când nu se duc în termoficare: se duc în SUV-uri achiziționate de compania de termoficare a Primăriei (in imagine). Aceasta nouă Termoenergetica care, de ieri, a înlocuit RADET.

Investiții serioase în rețea nu s-au făcut deși prima companie, Energetica (înființată ilegal), transformată apoi în Termoenergetica, a primit un capital de 300 milioane de lei (!) iar actuala Termoenergetica are pe mâna 642 milioane de lei!

CET Grivița și CET Casa Presei Libere tot nu sunt funcționale iar cele două centrale promise în Aviației și Colentina, doar pe hârtie.

Voi aveți căldură, apă caldă? Dați mai departe”, scrie Ciucu pe Facebook.

Reamintim că RADET a intrat în faliment în data de 11 noiembrie, conform deciziei definitive a Curţii de Apel Bucureşti. 

Cu câteva ore înainte de pronunțarea falimentului, primarul Gabriela Firea a dat garanții că bucureștenii nu vor rămâne fără apă caldă și căldură. Planul era de atunci ca activitatea RADET să fie preluată de către compania municipală Termoenergetica, special constituită în acest sens.

"Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti este, de la 1 decembrie, noul operator de termică al Capitalei. Compania a preluat, în integralitate, activitatea RADET şi angajaţii fostei regii, pentru a asigura continuitatea furnizării agentului termic în Bucureşti. Compania va continua şi va dezvolta investiţiile începute de fosta regie pentru modernizarea sistemului de termoficare, necesare pentru reducerea avariilor în reţea. Am început un amplu proces de modernizare şi înlocuire a conductelor cu vechime de peste 50 de ani, care ar fi trebuit schimbate încă de acum 20-30 de ani. În acest an au fost contractate lucrări de intervenţie în primă urgenţă la reţea pentru 52 de şantiere în Capitală şi au fost finalizate primele lucrări. O parte dintre intervenţii continuă şi pe timp de iarnă, altele fiind programate pentru primăvara anului viitor, pentru a nu opri livrarea agentului termic decât pe timp de avarie. Am încredere în profesionalismul, dedicarea tuturor angajaţilor companiei, împreună am conceput planul pe baza căruia am reuşit restartarea investiţiilor şi reducerea cu 81% a pierderilor financiare ale RADET, în ultimii trei ani. Fiind vorba despre un sistem de asemenea amploare, lucrările nu se pot realiza decât etapizat, pe parcursul mai multor ani în care constanţa şi consistenţa investiţiilor sunt cuvintele cheie", a mai precizat Gabriela Firea în urmă cu câteva zile.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.