Ioana Constantin, numită secretar de stat în Ministerul Muncii: "Pensiile speciale sunt furt din banii publici!"


Ioana Constantin, numită secretar de stat în Ministerul Muncii: "Pensiile speciale sunt furt din banii publici!"

Ioana Constantin, secretar adjunct al PMP, a fost numită secretar de stat în Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Tot marți, Ioana Constantin participa în cadrul unei emisiuni la Realitatea PLUS unde spunea fără echivoc că susține eliminarea pensiilor speciale

"În ceea ce privește pensiile speciale noi dorim eliminarea lor, cu excepția celor pentru foștii deținuți politic, veteranii de război și văduve ale veteranilior de război", a zis Ioana Constantin. 

Câteva ore mai târziu, premierul Ludovic Orban a anunțat că vrea un proiect de lege care să repare ”toate inechitățile” din sistemul public de pensii și a spus că ministrul Muncii construiește o echipă care analizează sustenabilitatea sistemului de pensii "pe termen mediu și lung”.

"La nivelul Ministerului Muncii doamna ministru construieşte o echipă care să evalueze toate lucrurile injuste, anormale, care există în legislaţia în domeniul pensiilor, care sunt foarte multe. Vrem să pregătim în mod serios şi în baza unei analize pe termen mediu şi lung a sustenabilităţii sistemului de pensii (…) vrem să pregătim un proiect de lege care să repare toate aceste inechităţi", a declarat Ludovic Orban.

Anunțul premierului Ludovic Orban pare un mesaj voalat prin care dă de înțeles că va elimina pensiile speciale. De altfel, și secretarul de stat Ioana Constantin preciza pe 17 septembrie că inechitatea din sistemul de pensii este cauzată inclusiv de existența pensiilor speciale: "psd-iștii vorbesc despre echitate în sistemul de pensii, dar nu elimină pensiile speciale". Mai mult, Ioana Constantin atrăgea atenția în trecut că "România plăteşte peste 7 miliarde de lei pe an pentru pensiile speciale. Acest furt din banii publici trebuie oprit! 82% dintre români vor anularea pensiilor speciale, potrivit celei mai recente cercetări BCS".

Conform Newsweek, Ioana Constantin este economist și specialist în comunicare, secretar general adjunct al Partidului Mișcarea Populară și vicepreședinte al Filialei PMP Sector 6.

A lucrat în consultanță în comunicare, precum și în consiliere și orientare profesională pentru tinerii care urmau studii de licență în domeniul științelor comunicării.

Totodată, a predat discipline precum Management, Etică în afaceri, Afaceri pe Internet. De altfel, cea mai mare parte a parcursului său profesional este legată de lucrul cu tinerii, liceeni și studenți, pentru care a organizat și coordonat diferite programe de educație financiară, concursuri naționale pe teme de business, precum și proiecte pe teme de comunicare.

Este licențiată în Management la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și în Științele Comunicării la Universitatea din București.

A absolvit două masterate la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din SNSPA, iar în prezent este doctorand în domeniul științelor comunicării și tratează în teza sa rolul social-media în influențarea mișcărilor sociale din Europa de Sud-Est.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.