La doi ani de la decesul Regelui Mihai I, Majestatea Sa Margareta a României îmbunătătește imaginea țării: întâlnire cu Regina Elisabeta a II-a și discuții cu antreprenori englezi


La doi ani de la decesul Regelui Mihai I, Majestatea Sa Margareta a României îmbunătătește imaginea țării: întâlnire cu Regina Elisabeta a II-a și discuții cu antreprenori englezi

Joi, 5 decembrie 2019, se împlinesc doi ani de la decesul Regelui Mihai I. Custodele Coroanei, Margareta a României, afirma acum doi ani că România a pierdut pe Regele Mihai I, care timp de peste nouă decenii și-a închinat Țării toate puterile cu devotament și răbdare.

"Români, Țara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste nouă decenii, el a închinat României toate puterile, cu devotament și răbdare. Am pierdut, ca voi toți, un părinte. O pierdere personală și o pierdere pentru întreaga Națiune. În aceste clipe grele, suntem uniți în suferința noastră. Cu infinită iubire și principii puternice, Regele Mihai a înscris în cartea Neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană. Bunătatea și iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înțelepciunea lui a asigurat continuitatea identității noastre, în momente de gravă abatere de la mersul firesc al țării. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului român. Prin întreaga sa viață, tatăl meu a continuat legătura Familiei Regale cu națiunea română. Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi", afirma Custodele Coroanei, Margareta a României. 



Astfel, la doi ani de la decesul Regelui Mihai, moștenirea Sa, Custodele Coroanei, Margareta a României, întreprinde o vizită oficială la Londra, unde se va întâlni cu Regina Elisabeta a II-a și unde va avea dialoguri cu antreprenori și oameni de afaceri englezi.

Amintim că Margareta a României a avut o agendă externă încărcată în anul 2019, an în care a demarat un amplu turneu de promovare a României prin intermediul multor vizite de stat: Franța, Danemarca, Regatul Unit, Olanda, Armenia, Turcia.

De asemenea, în anul 2019, Custodele Coroanei a avut întâlniri cu Președintele Academiei franceze, cu Regina Margareta a II-a a Danemarcei, cu Regele Willhem-Alexander al Olandei.

Principele Radu a avut o întâlnire cu președintele Armeniei în luna octombrie, urmată de o conferință de presă comună, iar în luna martie a fost invitat de onoare la Baku, în Azerbaidjan, unde a ținut un discurs, alături de ex-președintele Bulgariei, Peter Stoyanov.

Toate aceste acțiuni vin în contextul în care Casa Regală și-a asumat teme de agendă externă venite să sprijine îmbunătățirea imaginii externe a României și aderarea la Schengen.

De asemenea, Margareta a României a ținut 2 discursuri memorabile la Haga și Copenhaga, în fața multor jurnaliști, intelectuali, politicieni, antreprenori, discursuri în care a denunțat tratamentul discriminatoriu aplicat unor state precum România, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Slovacia, Republica Cehă, atenționând Bruxellles că sentimentele de anti-europenism nu sunt justificate, sunt condamnabile, dar regimul dublei măsuri trebuie să înceteze.

Trebuie precizat că organizarea și desfășurarea vizitelor este susținută din bugetul personal al Familiei Regale. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.