VIDEO Dezmorțirea DNA: președintele PSD Arad, săltat de procurori. Ciolacu, iritat "că există DNA la PSD Arad"


VIDEO Dezmorțirea DNA: președintele PSD Arad, săltat de procurori. Ciolacu, iritat "că există DNA la PSD Arad"

UPDATE

Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, a fost preluat, luni, de procurorii DNA chiar din sediul partidului și dus la audieri la Timişoara, conform Agerpres.

Întrebat de jurnalişti cu privire la situaţia sa, deputatul nu a dorit să facă nicio declaraţie.

Urmăriți video:



În acest context, președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a arătat iritat de faptul că DNA a început să iasă din amorțire, acuzând că este un început de telejustiție, conform Știripesurse: "Astăzi, dimineață, am vorbit cu domnul Căprar și m-a informat că există DNA la PSD Arad. PSD-ul nu va face scut în fața justiției.

Am văzut câteva imagini cu senatorul Chisăliță în căruț pe holurile DNA sau pe nu știu ce holuri. Este un început de telejustiție! Domnul Chisăliță nu este nici infractor, nici criminal, poate era nevoie  (...) Nu știu dacă în cazul domnului Chisăliță PSD-ul va vota emoțional, nu știu cum va fi votul.

PSD nu va face niciun fel de scut împotriva justiție. În cazul în care va fi o propunere de arestare vom urma pașii necesari în Parlament. Dosarul va fi analizat în Comisia Juridică și apoi decizia se va lua în grupurile reunite din Parlament".

ȘTIREA INIȚIALĂ

Procurorii DNA au descins la sediul PSD Arad, la locuințele a trei parlamentari de Arad și Caraș-Severin, precum și la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara, dar și în casele altor suspecți, scrie Opinia Timișoarei.

Au fost făcute nu mai puțin de 15 percheziții, luni dimineață, într-un dosar de luare/dare de mită și trafic de influență.

Dosarul are legătură cu șpăgile care se dădeau la DRDP Timișoara pentru măsluirea greutății camioanelor de marfă care treceau în Ungaria.

Anchetă a început în urmă cu 9 luni. Ofițerii anticorupție au aflat că pentru a trece cu vederea greutatea reală că camionelor se plăteau șpăgi între 50 și 100 de euro angajaților DRDP Timișoara, miza fiind plata unor taxe mai mici de către transportatori. De asemenea, se presupune că mai mulți politicieni interveneau pentru că anumite camioane să nu fie cântărite, iar banii ar fi fost folosiți în interesul PSD Arad.

Cei trei parlamentari vizați de anchetă DNA sunt Florin Tripa (vezi VIDEO), deputat PSD de Arad, Dorel Căprar, deputat PSD de Arad și Ioan Chisăliță, deputat PSD de Caraș Severin.

Deputatul de Arad Florin Tripa a fost deja adus la sediul DNA Timișoara pentru audieri.

Vedeți video în cele ce urmează:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.