Se amplifică disputa în cazul alegerilor locale. "Sârma" s-a încins în urma verdictului dat de Klaus Iohannis

Se amplifică disputa în cazul alegerilor locale. "Sârma" s-a încins în urma verdictului dat de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a participat luni la şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România. Înaintea ședinței, președintele a spus că Bucureștiul, în urma mandatului de primar al Gabrielei Firea, "nu este un oraș bine pus la punct". Reacția edilului nu a întârziat, Firea invitându-l pe Iohannis să candideze el pentru Primăria Capitalei. 

CITIȚI ȘI: Klaus Iohannis indică Guvernului Orban să-și angajeze răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

Klaus Iohannis: Eu îmi doresc ca primarii să fie aleși în două tururi sau că îmi doresc foarte mult să existe un parteneriat real între administrația centrală, prin Guvern, și administrația locală, astfel încât toți românii să primească o șansă să trăiască într-o localitate bine pusă la punct. (...) Capitala nu este un oraș bine pus la punct.

Gabriela Firea: Să vină dumnealui să candideze la Primăria Capitalei și să ne arate cum trebuie să arate orașul. Asta este părerea mea. Este neplăcut să asculți șarje din acestea de la fost primar la primar, orice primar știe cât de greu este în administrație (...) Este doar retorică politică și campanie electorală.