VIDEO Marcel Vela ia la țintă Jandarmeria București: "Oamenii au ceva pe suflet! Nu mai am încredere! Voi propune premierului schimbarea unor șefi!"


VIDEO Marcel Vela ia la țintă Jandarmeria București: "Oamenii au ceva pe suflet! Nu mai am încredere! Voi propune premierului schimbarea unor șefi!"

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat joi seară, la Digi 24, că nu mai are încredere în Jandarmeria București după ce a desecretizat în ultimele momente convorbirile prin sistemul radio de la protestul din data de 10 august 2018. 

Pe cale de consecință, Marcel Vela a anunțat că va propune premierului schimbarea unor șefi ai Jandarmeriei. 

De asemenea, ministrul a subliniat că greutatea cu care au fost desecretizate convorbirile arată că jandarmii respectivi "au ceva pe suflet": "Dacă desecretizau precum cei de la Craiova, de la Ploiești, adică imediat, poate aș fi crezut că în interiorul convorbirilor nu sunt lucruri atât de grave".

Redăm declarația ministrului de Interne:

"Există două tipuri de management, al convingerii și al constrângerii. În varianta în care aș fi fost constrâns, trebuia să-i schimb pe comandanți, să pun alți comandanți care să vină și să reia tot procesul de desecretizare pentru că el era într-o etapă avansată. 

Analizând la rece, managerial, eficient, nu era niciun câștig pentru societate să reiau procesul de desecretizare după ce ajunsesem la două săptămâni pentru că e foarte complicat. Trebuie să audiezi toate convorbirile, trebuie să cauți cuvinte care pot sau nu pot să intre sub incidența securității naționale, să fie clasificate informațiile de alte legi. Dacă e clasificată informația de o altă lege trebuie să mergi la cine a generat secretizarea respectivă, să faci niște comisii. Și dacă aș fi luat o decizie mai intransigentă înainte de a veni celebra zi de vineri, în care au desecretizat, ar fi durat încă o lună de zile ca să reluăm procedura de la capăt. 

Am avut o convingere și o constatare că oamenii au ceva pe suflet. Au tras de timp până în ultima secundă a meciului. Dacă desecretizau precum cei de la Craiova, de la Ploiești, adică imediat, poate aș fi crezut că în interiorul convorbirilor nu sunt lucruri atât de grave. Dar ținând cu dinții de timing-ul respectiv, de avertizările mele luate în derâdere, de faptul că n-au răspuns la Parchetul Militar, ușurarea mea a fost că, într-adevăr, oamenii au ceva pe suflet. Nu pot să vă spun ce au pe suflet, o să spună procurorii în rechizitoriul respectiv și evident că măsurile vor fi pe dimensiunea faptelor lor. Răspunsul final este că, evident, nu mai am încredere. Voi propune premierului schimbarea unor șefi ai Jandarmeriei".

Vedeți video de la 14:45:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.