Ursula von der Leyen, sceptică în privința unui Brexit rapid: Termenul de 31 ianuarie este "foarte ambițios"


Ursula von der Leyen, sceptică în privința unui Brexit rapid: Termenul de 31 ianuarie este "foarte ambițios"

Termenul negocierii viitoarei relaţii a Uniunii Europene cu Regatul Unit, după plecarea acestuia, prevăzută la 31 ianuarie, este ”foarte ambiţios”, a avertizat vineri preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, la finalul unui summit european, la Bruxelles, potrivit France Presse.

Ursula von der Leyen s-a declarat ”pregătită de lucru” a doua zi după Brexit, în vederea unei relaţii ”cât mai apropiate posibil” între cele două părţi.

Londra şi Bruxellesul au termen să se înţeleagă până la sfârşitul lui 2020 asupra unui acord cu privire la această nouă relaţie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.