USR-ul capturat de Barna l-a exasperat pe CTP: "Am reproșat acestei formațiuni care se autointitulează partid că nu vrea să intre la guvernare. Am greșit!"


USR-ul capturat de Barna l-a exasperat pe CTP: "Am reproșat acestei formațiuni care se autointitulează partid că nu vrea să intre la guvernare. Am greșit!"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a precizat vineri, pe parcursul emisiunii Cap Limpede, că a greșit când a criticat USR pentru că nu a intrat la guvernare, căci, la cum se prezintă formațiunea "care se autointitulează partid", nu avea ce să caute în Executiv. 

"Nu mai am decât un singur lucru de spus despre USR, pe care l-am votat la europarlamentare.

Am spus astă vară, am reproșat acestei formațiuni politice care se autointitulează partid, sau ce este ea, că nu vrea să se angajeze la guvernare alături de PNL. Am greșit. În modul în care se prezintă acum USR nu avea ce să caute la guvernare", a spus CTP.

CITIȚI ȘI: USR, aproape de implozie. Elena Calistru: „Dragă USR, tu înțelegi în ce film trist ai ajuns?”

Afirmația gazetarului vine în contextul recentelor tulburări din USR declanșate de excluderea unei membre, sute de membri considerând că aceasta a fost dată afară abuziv. În ceea ce privește scandalul din USR, determinat de excluderea Olimpiei (Oli) Ardelean, membru USR Ilfov, formațiunea a precizat, joi seară, pe Facebook, că aceasta ar fi fost reclamată de 15 colegi pentru jigniri şi pentru o poziţie publică ce a afectat imaginea USR în campanie.

„Olimpia Ardelean nu a fost exclusă pentru că a semnalat probleme cu semnăturile la iniţiativa Fără Penali", este explicat într-un mesaj pe pagina de Facebook a USR.

Biroul Naţional a decis cu majoritate de voturi excluderea ei pentru încălcarea articolului 13 din Statutul USR care prevede că membrii au obligaţia să nu întreprindă acţiuni în contradicţie cu obiectivele politice ale USR şi să nu prejudicieze, prin luări de poziţie publice, interesele legitime ale USR şi ale membrilor săi", arată reprezentanţii USR. Conform sursei citate, în 2018, Olimpia Ardelean şi alţi colegi din ţară au verificat listele cu semnături de susţinere ale iniţiativei Fără Penali şi acolo unde au semnalat probleme au fost eliminate imediat din dosare listele respective.

„A fost prima campanie de acest fel pentru USR şi membrii noştri au fost extrem de riguroşi în respectarea regulilor. Olimpia Ardelean NU a fost exclusă pentru că a semnalat probleme cu semnăturile la iniţiativa Fără Penali, ci pentru motivele mai sus menţionate. USR are mecanisme interne funcţionale, orice membru poate contesta decizia la Comisia de Arbitraj", mai arată reprezentanţii USR.

Oli Ardelean reclamă că a fost exclusă miercuri seară din USR Ilfov după o postare referitoare la amplasarea de banere fără autorizaţie în precampanie şi în care amintea şi de reacţia partidului după scandalul semnăturilor false strânse în campania ”Fără penali”, spunând că liderul Dan Barna a „minimizat” acest caz.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.