Ioana Constantin: Există parlamentari care fac alergie când aud de alegerea primarilor în două tururi!

Ioana Constantin: Există parlamentari care fac alergie când aud de alegerea primarilor în două tururi!

Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, a reacționat dur după ce a fost respinsă miercuri introducerea pe ordinea de zi a proiectului PMP pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, acest proiect fiind cel mai avansat în cadrul procedurii parlamentare.

Astfel, Ioana Constantin a spus că "există o categorie de parlamentari care fac alergie când aud de 2 tururi de scrutin și de 300 de parlamentari".

Declarația Ioanei Constantin:

"Baronii tot pică!

În Parlamentul României există o categorie de parlamentari care fac alergie când aud de 2 tururi de scrutin și de 300 de parlamentari. Azi, au făcut o criză de lașitate și de servilism și au respins introducerea proiectului pe ordinea de zi pentru a fi votat. Baronii sunt apărați de parlamentarii cărora le aduc voturile prin rețeaua de primari.

PMP are cel mai avansat proiect pentru revenirea la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin. Azi trebuia doar pus pe ordinea de zi și votat.

Primarii aleși cu 7% sau 9% în municipii reședință de județ vor continua să rămână realitate și la localele dn 2020, dacă Guvernul nu va asuma răspunderea pe o astfel de ordonanță de urgență, după ce majoritatea parlamentară a respins laș această propunere.

PMP va continua să se bată pentru revenirea la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin".