Stelian Ion amintește PNL-ului cum "striga ca din gură de șarpe" că vrea alegerea primarilor în două tururi: "Sunt nepotrivite aceste ezitări!"


Stelian Ion amintește PNL-ului cum "striga ca din gură de șarpe" că vrea alegerea primarilor în două tururi: "Sunt nepotrivite aceste ezitări!"

Deputatul USR Stelian Ion s-a declarat nemulțumit vineri, 27 decembrie, într-un interviu pentru RFI, de ezitările Guvernului PNL de a modifica legislația electorală pentru ca alegerea primarilor să se desfășoare în două tururi.

Stelian Ion a amintit de faptul că PNL, în 2015, "striga ca din gură de șarpe" către Guvernul Cioloș să dea OUG pentru revenirea la alegerile în două tururi, dar acum PNL ezită să ia exact aceeași măsură pe care o solicita cu patru ani în urmă. Mai mult, deputatul USR a atras atenția Guvernului Orban că poate modifica legislația electorală prin OUG sau angajarea răspunderii, în sensul trecerii la alegerea primarilor în două tururi.

Redăm declarația deputatului USR:

"Sunt nepotrivite aceste ezitări, pentru că prin 2015, PNL-ul era cel care striga ca din gură de șarpe către Guvernul tehnocrat de atunci, care nu avea un mandat politic, să dea OUG pentru revenirea la alegerile în două tururi. Diferența majoră față de ce se întâmpla atunci este aceea că acum avem un Guvern politic, care își poate asuma o asemenea decizie (...). E o corectură absolut necesară, pe care iată, în 2015 PNL-ul o cerea de la alții, dar pe care acum ezită să o facă. (...) Consider că e important să se dea ori o OUG, pentru că eu cred că e o urgență debaronizarea țării ori dacă nu, dacă se consideră că nu sunt respectate exigențele Constituției cu privire la existența urgenței, se poate face un asemenea demers tot prin angajarea răspunderii. Iată, am avut deja șase angajări de răspundere, pe șase proiecte de lege, dar dintre toate, acesta mi se pare unul dintre cele mai importante".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.