Sistemul medical românesc ucide! Emanuel Ungureanu confirmă că pacienta arsă în timpul unei operații a murit: "Vorbim despre omor din culpă și neglijență gravă!"


Sistemul medical românesc ucide! Emanuel Ungureanu confirmă că pacienta arsă în timpul unei operații a murit: "Vorbim despre omor din culpă și neglijență gravă!"

Conform Digi24, pacienta de 66 de ani care a fost arsă pe masa de operaţii la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greşit substanţele de dezinfecţie, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc, a murit.

CITIȚI ȘI: ÎNGROZITOR: o pacientă bolnavă de cancer a luat FOC pe masa de operație, la Spitalul Floreasca: „Femeia era în flăcări, am stins focul cu o găleată de apă”

Informația a fost confirmată și de deputatul USR Emanuel Ungureanu pentru Mediafax: "Din păcate, din cumulul de probleme care au exsitat de la moentul în care a fost incendiată această doamnă și până la momentul în care s-a întâmplat tragedia în această seară, vorbim despre omor din culpă și putem vorbi fără nicio problemă de neglijență gravă atâta vreme cât informațiile contradictorii pe care le-a dat in aceste zile medicul curant Mircea Beuran incrimina pe nedrept doar personalul auxiliar pentru ce s-a întâmplat în sală și același medic curant a strecurat și o altă minciună care nu poate fi contestată și anume că pacienta ar fi fost dezinfecată cu o substanță pe bază de alcool pentru că ar fi fost alergică la iod”.

Potrivit deputatului Emanuel Ungureanu, nu a fost efectuată nicio analiză care să ateste că pacienta ar fi fost alergică la betadină sau la o substanță pe bază de iod.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.