USR anunță obiectivele pentru 2020. Alegeri locale în două tururi și eliminarea pensiilor speciale, pe lista priorităților


USR anunță obiectivele pentru 2020. Alegeri locale în două tururi și eliminarea pensiilor speciale, pe lista priorităților

USR și-a anunțat prioritățile pentru anul 2020. Pe primul loc se află revenirea la alegerea primarilor în două tururi. 

„În noul an vom continua să depunem proiecte care să schimbe România în bine.

Primul pe lista noastră este revenirea la alegerea primarilor în două tururi. România are nevoie de primari legitimi, votați de cât mai mulți oameni, care să reprezinte cu adevărat interesele comunităților locale. Interesele baronilor locali nu mai pot bloca democrația la nivel local.

Al doilea proiect pentru continuăm să luptăm în 2020 este eliminarea pensiilor speciale. PSD nu mai poate bloca la nesfârșit acest proiect în Parlament, sperăm să fie votat în prima săptămână din noua sesiune parlamentară.

Un alt obiectiv major este desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților. Secția specială este o anomalie apărută la ordinul lui Dragnea. Scopul său este intimidarea magistraților, având grave consecințe asupra independenței sistemului judiciar și luptei împotriva corupției. Desființarea sa este necesară, lucru susținut inclusiv de organismele europene ca GRECO și Comisia de la Veneția.

De asemenea, reprezentarea corectă a Diasporei în Parlament prin creșterea numărului de parlamentari este o măsură la fel de importantă pentru care vom milita. Diaspora a jucat și joacă un rol absolut vital în dezvoltarea României, iar USR va depune toate eforturile pentru a se asigura de reprezentarea corectă și participarea ei neîngrădită la viața societății românești.

USR va continua să pună în aplicare proiectele vitale pentru întărirea democrației din țara noastră”, se arată într-un comunicat al USR.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.