Klaus Iohannis, întâlnire cu Ludovic Orban privind alegerile anticipate: "Mă voi implica!"


Klaus Iohannis, întâlnire cu Ludovic Orban privind alegerile anticipate: "Mă voi implica!"

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că se va întâlni mâine cu premierul Ludovic Orban pentru a discuta pe tema alegerilor anticipate. 

Iohannis a reiterat că se va implica "pentru a promova conceptul de alegeri anticipate".

Jurnalist: Referitor la PNL, s-a constituit, luni, în ședința BEx o comisie care este responsabilă de ceea ce înseamnă alegeri anticipate. Ați discutat în ultima perioadă cu premierul Ludovic Orban despre acest lucru și dacă într-adevăr considerați că sunt posibile aceste alegeri anticipate?

Klaus Iohannis: Eu cred că sunt posibile și mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate.

Jurnalist: Dacă PSD nu va depune o moțiune de cenzură, îi veți sugera Premierului Ludovic Orban să își depună mandatul? Ar accepta?

Klaus Iohannis: Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. Este evident că pentru a ajunge la anticipate cunoaștem prevederea constituțională. Este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă și după aceea este nevoie de două încercări nereușite de formare a unui nou guvern. Este evident moțiunea de cenzură o variantă prin care se poate inițializa acest proces. Dar, tehnic, și demisia este o metodă prin care se poate inițializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta, și cu Premierul, și cu alții. Chiar mâine voi avea, aici, la Cotroceni, o discuție cu Premierul Ludovic Orban și vom aborda aceste chestiuni.

Jurnalist: O ultimă întrebare pe această temă, dacă îmi permiteți. Considerați că domnul Ludovic Orban este la fel de determinat ca anul trecut cu privire la convocarea unor alegeri anticipate? Își dorește alegeri anticipate?

Klaus Iohannis: Domnul Orban, din câte știu eu, își dorește alegeri anticipate, așa cum le doresc și eu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.