Absurditatea comunismului nord-coreean. O mamă riscă închisoare pentru că și-a salvat copiii dintr-un incendiu, în locul portretelor cu dictatorii familiei Kim


Absurditatea comunismului nord-coreean. O mamă riscă închisoare pentru că și-a salvat copiii dintr-un incendiu, în locul portretelor cu dictatorii familiei Kim

O mamă din Coreea de Nord riscă ani grei de închisoare pentru că și-a salvat copiii din incendiul care i-a cuprins casa, în locul portretelor cu liderii țării.

Femeia este investigată de către Ministerul Securității de Stat din Coreea de Nord, după incendiul izbucnit în casa împărțită de două familii din Onsong, provincia Hamgyong de Nord, aproape de granița cu China. Adulții erau afară în momentul izbucnirii incendiului și s-au grăbit să-și salveze copiii atunci când au văzut fumul. În tot haosul creat, un set cu portretele liderilor țării a fost uitat în casă și a fost distrus de flăcări, relatează Daily NK.

În Coreea de Nord, este obligatoriu ca în fiecare casă să fie expuse portretele liderilor decedați - Kim Il-sung și Kim Jong-il - iar acest lucru este verificat periodic de inspectori.

Dacă este găsită vinovată, femeia riscă foarte mulți ani după gratii și muncă silnică.

Nord-coreenii care salvează din incendii sau în urma inundațiilor portretele Kim sunt considerați eroi, mai ales dacă mor făcând asta. Jun Yoo-sung, care a reușit să fugă din țară în 2005, a amintit, în cadrul unui interviu acordat pentru presa din Coreea de Sud, cazul unei fetițe de 14 ani - Han Hyon-Gyong - care a murit înecată încercând să salveze portretele Kim din casa familiei luată de viitură. Fetița a fost decorată post-mortem, iar școala la care a învățat a primit numele ei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.