Regimul iranian, o nouă demonstrație de iraționalitate. Ambasadorul britanic la Teheran, numit ”element indezirabil”


Regimul iranian, o nouă demonstrație de iraționalitate. Ambasadorul britanic la Teheran, numit ”element indezirabil”

Justiţia iraniană, controlată direct de către satrapii de la Teheran a anunţat marţi că ambasadorul britanic din Iran, Rob Macaire, este ”un element indezirabil”, a relatat presa de stat din Iran, după ce oficiali ai ţării l-au acuzat că a participat la proteste ilegale în pofida faptului că diplomatul a negat acest lucru, transmite Reuters.

Ministerul de Externe din Iran, care l-a convocat pe ambasador pentru a se plânge de acest incident, va fi responsabil de anunţarea unei eventuale măsuri de expulzare a lui Macaire, care se află la post din 2018.

Ministrul britanic de Externe Dominic Raab a spus că Londra nu a primit o informare oficială că Macaire va fi expulzat, adăugând că o astfel de acţiune ar fi regretabilă.

”Pe baza regulilor internaţionale, ambasadorul britanic în Iran este un element indezirabil”, a declarat purtătorul de cuvânt al al sistemului judiciar iranian, Gholamhossein Esmaili, întrebat find despre trimisul britanic la Teheran. Remarcile au fost făcute la televiziunea de stat.

Rob Macaire a fost reţinut pentru scurt timp, sâmbătă, de autorităţile iraniene. Acestea au transmis că Macaire a participat la o demonstraţie ilegală care a avut loc pe fondul nemulţumirii publice provocate de recunoaşterea doborârii de către armată a unui avion de pasageri.

Ambasadorul a declarat că a participat la un priveghi pentru victimele din avionul prăbuşit.

Sursa foto: sky.com

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.