Moise Guran NU a procedat corect când a moderat dezbaterea prezidențială, în timp ce oferea pe șustache consultanță USR-Plus. Nedumerirea jurnalistului Mircea Marian: Guran e ca o ”ceapă”, are mai multe straturi?


Moise Guran NU a procedat corect când a moderat dezbaterea prezidențială, în timp ce oferea pe șustache consultanță USR-Plus. Nedumerirea jurnalistului Mircea Marian: Guran e ca o ”ceapă”, are mai multe straturi?

Moise Guran nu a procedat deloc corect când s-a grăbit să modereze dezbaterea prezidențială de la Europa FM, în timp ce, pe șustache, oferea consultanță politică USR-Plus, recomandându-se drept jurnalist, explică jurnalistul Mircea Marian (Newsweek), pe Facebook.

El le dă și un sfat USR-iștilor: ”Rolul acesta dublu pe care l-a jucat domnul Guran pe șestache – ziarist neutru/consultant USR – ar trebui să ridice niște semne de întrebare mai ales în USR, eu pot trăi cu asta. Să nu fie așa... ca o ceapă: mai multe straturi, ziarist, consultant... Și când mai dai un strat jos, te mai ia nițel plânsul”.

Podul.ro vă prezintă comentariile lui Mircea Marian:

”Faptul că Moise Guran a moderat dezbaterea prezidențială de la Europa FM – uitasem de episodul ăsta, abia azi mi-a picat fisa, sorry! – n-a fost OK, după părerea mea, având în vedere că el consilia la acel moment USR-ul, fie și pro-bono. Fiecare are propriile standarde etice, eu spun că m-aș fi recuzat. Și de la această dezbatere, și de la cea organizată de Iohannis. Iar acum, după ce s-a aflat dublul său statut, mi-aș cere scuze că n-am fost corect, informând ascultătorii că ofer consultanță – repet, fie și pro-bono – USR și, în același timp, jucând rol de <moderator>, moderator...

Sunt un pic supărat și pentru că, mai toată campania, un grup de oameni apropiați USR au dus un atac virulent împotriva tuturor celor care cârteau la adresa lui Barna și i-au acuzat că sunt vânduți PNL. După cum se poate vedea, eu, azi, critic mai frecvent guvernarea PNL - punctual, nu e asta un scop în sine - decât mulți lideri USR, ca să nu mai vorbim de ziariștii care acum trei luni fluturau drapelul lui Barna.

Rolul acesta dublu pe care l-a jucat domnul Guran pe șestache – ziarist neutru/consultant USR – ar trebui să ridice niște semne de întrebare mai ales în USR, eu pot trăi cu asta. Să nu fie așa... ca o ceapă: mai multe straturi, ziarist, consultant... Și când mai dai un strat jos, te mai ia nițel plânsul”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.