ANAF își bate joc de români. Dan Voiculescu, lăsat fără câteva firmituri din imensul prejudiciu adus statului român


ANAF își bate joc de români. Dan Voiculescu, lăsat fără câteva firmituri din imensul prejudiciu adus statului român

Jurnalistul Mălin Bot se revoltă împotriva ANAF, instituție care a reușit să recupereze câteva firmituri din prejudiciul adus de fostul pușcăriaș Dan Voiculescu statului român.

Concret, conform CIM, ANAF a confiscat doar 100.000 de euro dintr-un cont din România al Crescent Commercial and Maritime Limited din Cipru pentru recuperarea prejudiciului de peste 60 de milioane de euro din dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de detenție efectivă.

ANAF, care încă din 2014 începuse executarea silită a acestuia, a pus, în 25 noiembrie 2016, poprire pe toți banii Crescent din conturile deschise la București. 100.000 de euro au fost blocați și confiscați de ANAF din conturile Crescent în zilele imediat următoare, mai notează CIM.

Redăm mesajul jurnalistului Mălin Bot:

"ANAF s-a dus până la banii din Cipru, ca să confiște un mizilic din prejudiciul pe care infractorul Dan Voiculescu trebuie să îl achite statului. Justiția l-a condamnat pe Felix la 10 ani de închisoare și plata unui prejudiciu de 60 de milioane de euro.

Infractorul-securisto-turnător patron al Antena 3 a ieșit din pușcărie după 2 ani și 11 luni și mai are de achitat vreo 50 de milioane de euro. Se lăfăie pe o proprietate de lux, în timp ce ANAF îi confiscă banii de semințe, veniți din Cipru.

ANAF a confiscat 100.000 de euro dintr-un cont al Crescent Commercial and Maritime Limited din Cipru în contul recuperării prejudiciului de peste 60 de milioane de euro din dosarul ICA.

Fiscul și-a bazat acțiunea pe un document clasificat: un Raport de Activitate Suspect (SAR), primit în toamna lui 2016 de Ministerul român al Justiției de la Unitatea de Combatere a Spălării banilor din Cipru.

În document, funcționarii ciprioți avertizau că, pe 2 septembrie 2016, dintr-un cont al Crescent Cipru de la o bancă din București a fost făcută o plată de 51.854 de euro către o firmă cipriotă, cu destinația „plată taxe”.

În ultimii 3 ani, Antena Grup a intrat pe profit după ce era pe pierdere până ca Dragnea să preia puterea și Firea să devină primar în București. Cei doi au deturnat practic bani publici în televiziunea lui Voiculescu în timp ce ANAF s-a prefăcut că îl execută. Dragnea e la pușcărie, Firea încă e la primărie și robinetul cu bani publici e deschis pentru Varan'.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.