Infractorul Liviu Dragnea rămâne după gratii. Decizia ÎCCJ


Infractorul Liviu Dragnea rămâne după gratii. Decizia ÎCCJ

Infractorul Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Completul de 5 judecători al ÎCCJ a respins în unanimitate recursul în casație. Decizia este definitivă

Recursul în casație reprezintă o cale extraordinară de atac a sentinței pronunțate, care, dacă ar fi fost admisă, ar fi șters condamnarea. Este prevăzută de Codul de procedură penală, la articolul 434.

Pe data de 14 ianuarie, Dragnea a ajuns în fața Curții Supreme, unde a susținut o nouă rafală de minciuni. Printre altele, el a declarat sub jurământ că nu le-a cunoscut pe cele două angajate fictive de la DGASPC Teleorman și că procurorii au mințit. În realitate, Anisa Stoica și Adriana Botorogeanu au povestit, în repetate rânduri, episoade legate importanța influenței lui Dragnea în cariera lor. De altfel, Adriana Botorogeanu este și în prezent secretară la PSD Teleorman, iar Anisa Stoica a povestit în exclusivitate pentru ziarul Liber în Teleorman cum a decurs prima ei întâlnire cu șeful de atunci al PSD Teleorman.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Dragnea minte Înalta Curte: “Vreau să mă refer la un neadevăr, şi anume că eu le-am cunoscut pe Anisia şi Botorogeanu”

De la încarcerarea sa, Liviu Dragnea a făcut mai multe apeluri la instanță, solicitând eliberarea. Mai mult, acesta a cerut anul trecut inclusiv dizolvarea PSD Teleorman pe fondul acceptării situației de fapt în care două angajate ale partidului lucrau, în acte, la o instituție publică din județul Teleorman.

De altfel, avocații lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu și Corneliu Liviu Popescu, au depus pe 6 ianuarie la Înalta Curte de Casație și Justiție și la Tribunalul București două cereri de eliberare. Una dintre ele este o cerere de habeas corpus, care se referă la dreptul unui condamnat de a raporta detenția sa ilegală, iar cealaltă este o contestație la executare.

CITIȚI MAI MULTE DETALII AICI: Tupeul infinit al infractorului: Dragnea cere “eliberarea imediată”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.