Iohannis anihilează propaganda comunistă care laudă China pentru faptul că vrea să construiască un spital în 6 zile: "La noi funcționează un sistem democratic"


Iohannis anihilează propaganda comunistă care laudă China pentru faptul că vrea să construiască un spital în 6 zile: "La noi funcționează un sistem democratic"

Autoritățile locale din Wuhan, orașul din China de unde s-a răspândit cu repeziciune pneumonia cauzată de un nou tip de coronavirus, au dat ordin pe 23 ianuarie ca în șase zile să fie construit un spital special unde să fie tratați exclusiv acești pacienți.

Propaganda comunistă, inclusiv în România, a început să aplaude faptul că respectivul spital va fi construit în șase zile, dar președintele Klaus Iohannis a atras atenția românilor că într-o democrație durează mai mult, întrucât există niște reguli europene, "se pregătește documentația, după care se fac licitațiile și se caută finanțările respective".

Cu toate acestea, Iohannis a subliniat că proiectul spitalelor regionale promise de PSD a durat prea mult.

Jurnalist: Autoritățile din Wuhan și-au propus să construiască un spital pentru pacienții afectați de coronavirus într-o săptămână, în șase zile am înțeles. Cum ar fi posibil ca statul român să grăbească procedurile de construcție a unui spital, având în vedere că la noi durează ani de zile?

Klaus Iohannis: Sunt proceduri total diferite. În China, după cum poate știți, funcționează un sistem autocrat care dispune și execută, iar la noi funcționează un sistem democratic, cu reguli europene, care pregătește documentația, după care se fac licitațiile și se caută finanțările respective. Și în acest fel la noi durează mai mult. Recunosc că pentru spitalele regionale a durat prea mult până acum și sper să găsim forme de accelerare a procedurii.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.