Florin Cîțu trimite inspecția peste primărița pesedistă Gabriela Firea: Nimeni n-a mai călcat pe acolo de 10 ani!


Florin Cîțu trimite inspecția peste primărița pesedistă Gabriela Firea: Nimeni n-a mai călcat pe acolo de 10 ani!

Ne așteptăm la o nouă criză de isterie a edilului Capitalei, Gabriela Firea, întrucât ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat luni seară la Digi24 că va trimite o inspecție economico-financiară la Primăria Bucureștiului, în contextul în care a aflat că în ultimii zece ani "nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiți banii românilor".

Florin Cîțu: "Sunt 4.500 de angajați în cele 18 companii municipale, mulți dintre ei au fost detașați, sunt multe probleme acolo. (...) Am cerut o situație să văd când a fost ultima oară o inspecție economico-financiară la Primăria București. Pentru că mi se pare ciudat să ai bani în buget pentru subvenție, dar apoi să te împrumuți pe 20 de ani să plătești subvenția la energie, de exemplu. Aș vrea să văd cine a evaluat execuția bugetară. Și am aflat, surprins, că n-a mai fost o inspecție economico-financiară, n-a mai fost evaluată de la MFP, Primăria Capitalei de 10 ani de zile. Nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiți banii românilor la bugetul Capitalei. (...) Aș vrea să vedem și această analiză, dar mie îmi sare în ochi chestia asta, adică ai bani la buget pentru subvenție și te duci și te împrumuți pe 20 de ani. Am cerut aprobările din MFP pentru a permite acest lucru. (...) Evaluez situația, să văd, știu că au fost (controale, n.red.) la câteva companii municipale, dar m-a surprins că nu a fost niciunul (la PMB, n.red.) în ultimii 10 ani. Ceea ce este bizar, pentru că se cheltuiesc bani publici acolo".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.