Jurnalistă cunoscută, revoltată de șantajul grefierilor care amenință cu blocarea activității: „Dacă chiar nu-ți convine ce-ți poate oferi statul, de ce nu pleci la privat? Să vedem acolo ce performanțe faci?”


Jurnalistă cunoscută, revoltată de șantajul grefierilor care amenință cu blocarea activității: „Dacă chiar nu-ți convine ce-ți poate oferi statul, de ce nu pleci la privat? Să vedem acolo ce performanțe faci?”

Jurnalista Ramona Ursu îi îndeamnă, de pe pagina sa de Facebook, pe toți angajații nemulțumiți de la stat, dar care sunt răsfățați cu salarii uriașe, pensii colosale și alte privilegii să abandoneze sectorul bugetar și să se orienteze către cel privat. În același timp, ea mai spune că dacă grefierii blochează activitatea instanțelor, poate și cetățenii ar trebui să recurgă la o grevă fiscală ca să se blocheze sistemul și să nu mai existe bani pentru nemulțumiții care șantajează plătitorul de taxe și impozite, „responsabil” de tot huzurul pe care îl pretind acești privilegiați ai societății.

Redăm integral postarea Ramonei Ursu:

Citesc că grefierii se întâlnesc marți cu Orban ca să discute despre pensiile lor de serviciu. Și au anunțat că dacă, în final, se va ajunge la tăierea acestor pensii, atunci ei sunt deciși să blocheze activitatea instanțelor. Eu cred că ar trebui să facem o grevă fiscală. Să se blocheze tot sistemul public, să nu mai existe bani pentru salariile celor de la buget. Să intre în comă acest sistem public bolnav și toxic. Cred că s-a ajuns la un grad de nerușinare mult prea mare. În privat, muncim ca sclavii, cu sacrificii enorme, fără limită de ore, fără sărbători legale. Ziua de muncă se termină întotdeauna când se termină treaba, nu când se termină programul. Ne facem milioane de calcule ca să plătim dări, ca să fim la zi cu taxele, ca să putem continua de la o lună la alta. Doar celor de la stat li se cuvine totul. Numai acolo există probleme și este nevoie de sporuri, de tichete de vacanță, de salarii majorate (în privat, să zici merci dacă nu ți se taie leafa). Niciun stres pentru ziua de mâine. Numai cei de la buget au toate drepturile din lume și Doamne-ferește să le întârzie salariul vreo zi! Nu mai spun de o lună, două, trei.

Eu nu înțeleg de ce nu pleacă toți acești angajați nemulțumiți din sistemul public să muncească la privat? Dacă chiar nu-ți convine ce-ți poate oferi statul, de ce nu pleci la privat? Să vedem acolo cine te angajează? Să vedem acolo ce performanțe faci? Să vedem acolo cine-ți mai dă banii ăia de salariu? Cine-ți mai asigură toate beneficiile? Cine-ți mai dă pensii de serviciu, pensii speciale etc? Și blochează acolo, la privat, activitatea, dacă nu îți convin salariile, condițiile de muncă, să vedem ce se întâmplă?

Doamne-ferește să nu mai putem noi, proștii din privat, să-i mai ținem pe ei toți în spinare! Cu clanurile lor adunate în absolut toate instituțiile publice. Pentru că se revoltă, domnule, și ne amenință că blochează activitatea. Nu mai bine facem noi invers? Nu mai bine s-ar tăia în carne vie în instituțiile acestui stat incompetent, care nu face decât să-și protejeze propriii angajați, iar pe noi, ceilalți, să ne sugrume? Mai bine.”

CITEȘTE ȘI: România se împrumută mai mult decât pe vremea crizei din 2008....De ce împrumută liberalii 87 de miliarde de lei? Ministrul Cîțu spune că mai ales din cauza guvernelor PSD

Grefierii amenință cu blocarea activității instanțelor și a parchetelor dacă deputații vor vota marți amendamentele privind abrogarea pensiilor de serviciu. Aceștia vor cere premierului de a păstra dreptul la pensia de serviciu a grefierilor pe motiv că "nu mai au ce tăia", pensia grefierilor fiind dublu condiționată de legislație și ies la pensie la 60 de ani.

"Dacă se votează, noi vom merge și vom propune în cadrul Adunării Generale blocarea activității. Noi în direcția asta mergem. Acesta este și mesajul pe care l-am transmis către premier, inclusiv prin scrisoarea deschisă trimisă, prin memorii și această vom susține și mâine. La noi problema este mult mai simplă, în sensul că dreptul nostru la pensie deja a fost tăiat la maxim și nu prea mai au ce să ne mai taie. (...)", spune Cătălin Traistaru, președintele Sindicatului Național al Grefei Judiciare.

Reprezentanții grefierilor vor avea, azi (marți), o înâlnire la Palatul Victoria cu premierul Ludovic Orban, cu câteva ore înainte să fie dezbătut în plenul Parlamentului proiectul de a abrogare a prevederilor care reglementează dreptul la pensia de seriviciu a grefierilor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.