Ramona Strugariu, către Ludovic Orban: "Ce caută domnul ăsta la AEP?" Ultimul ministru din regimul Dragnea, act de trădare națională


Ramona Strugariu, către Ludovic Orban: "Ce caută domnul ăsta la AEP?" Ultimul ministru din regimul Dragnea, act de trădare națională

Șeful AEP, Constantin Mitulețu, care are rang de ministru potrivit Regulamentului de organizare și funcționare Autorității Electorale Permanente, s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, pentru un schimb de experiență în ceea ce privește organizarea de scrutinuri electorale. 

CITIȚI ȘI: Rusia se amestecă pe față în viitoarele alegeri din România. Șeful AEP, întâlnire cu ambasadorul rus pe tema organizării proceselor electorale

În acest context, eurodeputata Ramona Strugariu a postat pe Facebook un mesaj ironic referitor la întâlnirea lui Mitulețu cu Valeri Kuzmin, atrăgând atenția că rușii reprezintă artiștii supremi în influențarea scrutinurilor electorale.

Mai mult, eurodeputata a întrebat ce mai caută Mitulețu în fruntea AEP, adresând mesajul Guvernului Orban.

Redăm mesajul eurodeputatei:

"Adevărul este că nu există o oportunitate de dialog mai potrivită decât cu ruşii pentru "dezvoltarea unei relații de colaborare între autoritățile administrative autonome specializate în materia organizării proceselor electorale din cele două ţări, în vederea realizării schimbului de experienţă și de bune practici".

Ruşii sunt, practic, artiştii supremi în materie de procese electorale, s-au ocupat temeinic să le influențeze peste tot pe unde au apucat în Europa şi în lume, avem ce învăța. Dacă nu ştie Putin cum, atunci cine.

Bine că am reuşit să analizăm şi să implementăm tot ce înseamnă transparență, eficiență, digitalizare, prevenție a fraudei şi în general bune practici la nivel european de la alte state membre, atât pe partea de procese electorale, cât şi pe cea de legislație electorală, iar acum, practic, doar rafinăm cu ruşii, ca să fim cei mai buni.

Ruşinos, pur şi simplu. Chiar, ce caută domnul ăsta la AEP?
CC guvernul Orban".

Amintim că fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, actual pușcăriaș, este cel care l-a susținut la nivel parlamentar pe Mitulețu pentru a ajunge să conducă AEP. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.