VIDEO PSD nu mai e la guvernare, dar Miliția e eternă! Abuz grotesc asupra unei jurnaliste care documenta cazul protestatarilor luați pe sus pentru că cereau înscrierea Roșiei Montane la UNESCO


VIDEO PSD nu mai e la guvernare, dar Miliția e eternă! Abuz grotesc asupra unei jurnaliste care documenta cazul protestatarilor luați pe sus pentru că cereau înscrierea Roșiei Montane la UNESCO

Mai mulți protestatari au afișat miercuri un banner pentru a cere includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO. Ca pe vremea guvernării PSDragnea, miliția a intervenit și a reprimat protestul, luând pe sus manifestanții. Aceștia au fost duși la Secția 10 de Miliție. Abuzurile nu s-au încheiat cu acest episod. Jurnalista Camelia Tabacu atenționează că jurnalista Mădălina Roșca, care documenta reținerea protestatarilor, a fost târâtă, împinsă, bruscată, băgată practic cu forța, mai mult pe sus, în Secția 10 de Miliție.

Camelia Tabacu: "Jurnalista Mădălina Roșca de la Passport Production a fost luată pe sus de mai mulți polițiști de la Secția 10, unde documenta reținerea protestatarilor cu bannere pentru includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO. A fost târâtă, împinsă, bruscată, băgată practic cu forța în clădire.

Nu exagerez deloc dacă spun că milițienii, care sar garduri cu porțile deschise alături și tremură de frica interlopilor, nu au avut asemenea tupeu și aroganțe sub Carmen Dan. Vela a umflat însă tărâța în ei, păzindu-le pensiile speciale pentru că desfășoară acțiuni riscante și sunt 24 de ore din 24 la datorie.

Datoria lor pare, până una alta, mai ales de preș în fața politicienilor. Pentru a nu știu câta oară, după 89, după un schimb de putere pe care îl credeam salvator, instituțiile de forță se pun la dispoziția noului decident politic pe care îl asociază cu o serie de pomeni și beneficii, în detrimentul cetățeanului".

Vedeți video de la minutul 06:00, sursa Evoluție în Instituție:


Protestatarul Marian Rădună: "Pentru ca au afișat bannerul acesta la Universitate, activiștii Rosia Montană au fost ridicați de politie/Jandarmerie.

Ca pe vremea lui Dragnea.

Sunt la Secția 10

Mâine este și eveniment Roșia Montană în Unesco, acum! Respectați-vă promisiunile!

LE: Jandarmeria Română amendeaza Libera Exprimare".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.