Adevăratul profil al lui Tudor Gheorghe, bardul anti-UE: protejat de Securitate, promovat de Ion Iliescu și Dan Voiculescu, urmaș al propagandistului comunist Adrian Păunescu și ambasador al ONG-ului condus de Cumpănașu


Adevăratul profil al lui Tudor Gheorghe, bardul anti-UE: protejat de Securitate, promovat de Ion Iliescu și Dan Voiculescu, urmaș al propagandistului comunist Adrian Păunescu și ambasador al ONG-ului condus de Cumpănașu

Jurnalista Adelina Rădulescu dezvăluie, într-un articol publicat de Europa Liberă, adevăratul profil al controversatului rapsod Tudor Gheorghe, după ce acesta a revărsat cu nemiluita propagandă anti-UE și baliverne național-ceaușiste, cu largul concurs al TVR, la marcarea a 30 de ani de la Revoluție.

Nu numai că Tudor Gheorghe a dezvăluit cu gura lui că înainte de '89 a fost protejat de ”oameni deștepți” din Securitate, considerându-se totodată ultimul descendent al generației lui Adrian Păunescu, propagandistul genocidarului Ceaușescu, dar, după Revoluție, rapsodul a fost un protejat permanent al nomenklaturistului Ion Iliescu, care l-a cărat după el prin diverse delegații exotice, l-a decorat cu Steaua României și l-a propulsat timp de opt ani, pe salarii babane, în cadrul Consiliului Național al Audiovizualului. Propagandist înfocat al FSN/PDSR/PSD, Tudor Gheorghe a fost recompensat cu 300.000 de lei de Fundația Dan Voiculescu.

CITEȘTE și Tatăl lui Tudor Gheorghe spunea despre Antena3 că este „mizeria” unui „comunist murdar”. Fiul, în schimb, îi scria laude băloase lui Mihai Gâdea care era devastat de condamnarea securistului Dan Voiculescu

Podul.ro vă prezintă o serie de pasaje din articolul amintit:

”Tudor Gheorghe se declară apolitic și spune, în toate interviurile sale, că nu a făcut și nu va face politică. Face multe trimiteri la povestea tatălui său, care a fost arestat în timpul comunismului pentru că era legionar. Sugerează și că a fost disident, pentru că înainte de 1989 i s-a interzis un spectacol după Caragiale. Era în 1987 și doi ani nu a mai apărut în concerte. A apărut pe scena ca actor.

Într-un interviu din urmă cu trei ani, Tudor Gheorghe a spus că <oameni deștepți> din Securitate l-au protejat și povestește cum a primit aviz să plece la Paris, la intervenția lui Ștefan Andrei, fost membru al nomenklaturii comuniste.

După 1990, Tudor Gheorghe a primit protecția lui Ion Iliescu. L-a reprezentat în două mandate, din 1992 până în anul 2000, în Consiliul Național al Audiovizualului. Cât a fost președinte, Ion Iliescu l-a luat în delegații pe rapsod, cum s-a întâmplat în America de Sud. În cartea sa autobiografică <Fragmente de viață și de istorie>, Iliescu povestește cum artistul <i-a vrăjit cu un recital improvizat> pe românii din Brazilia care au venit să-i vadă la Consulatul din Rio de Janeiro. În 2002, Iliescu i-a acordat Steaua României.

Versurile și muzica sa au fost apreciate de PSD de-a lungul timpului. Până să-i dea Gabriela Firea titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului, actorul-poet-compozitor a împărțit cu Victor Ponta notorietatea, pe când acesta a candidat la președinția României, în 2014. A anunțat pe site-ul propriu că l-a votat în primul tur pe Ponta și i-a îndemnat pe români să-l voteze în turul al doilea.

Mai devreme însă, în 2008, a fost recompensat cu 300.000 de lei de Fundația Dan Voiculescu, pentru că <a schimbat în bine imaginea României>. Când Voiculescu mergea la închisoare câțiva ani mai târziu pentru că a prejudiciat statul cu 60 de milioane de euro în dosarul ICA, bardul care face rime despre hoția din România trimitea la A3 un mesaj de adâncă tristețe.

Are titluri de la universități din Craiova și Târgu Jiu, este ambasador al Coaliției pentru Modernizarea României, a lui Alexandru Cumpănașu, un ong care a gestionat milioane de euro de la bugetul de stat, cercetat acum pentru fraudă.

Artistic, Tudor Gheorghe se declară ultimul descendent al generației lui Adrian Păunescu, de care a fost și foarte apropiat (sunt fin și naș). Este o generație care a răspuns direct apelului ceaușismului târziu, de ani '80, de a crea o supapă care să amplifice patriotismul de paradă, ultranaționalist și xenofob, și să facă uitate mizeria și spaima cotidiene, răspândite de comunism”.

AICI pentru mai multe detalii despre adevăratul profil al lui Tudor Gheorghe.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.