Copii traficați la DGASPC Teleorman! Cum a ajuns Dragnea la pușcărie prin intermediul altui dosar


Copii traficați la DGASPC Teleorman! Cum a ajuns Dragnea la pușcărie prin intermediul altui dosar

O anchetă a jurnalistei Carmen Dumitrescu scoate la iveală amănunte noi despre dosarul angajărilor fictive din cadrul DGASPC Teleorman. 

Conform informațiilor, Liviu Dragnea și Floarea Alesu au ajuns anchetați prin intermediul informațiilor din alt dosar ”mult mai amplu” în care se anchetează traficul de persoane din cadrul instituției aflate pe atunci sub conducerea Floarei Alesu, complicele lui Liviu Dragnea din dosarul care l-a trimis pe fostul lider PSD la închisoare.

”Pentru că, în realitate, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman nu a fost vorba doar despre câțiva angajați trecuți fictiv în documentele de plată, ci despre ani întregi în care copiii din centrele de plasament ale Teleormanului au fost vânduți, la bucată, pe sume derizorii. Adevărul a ieșit la lumină în urma sesizărilor făcute, în mod anonim, de persoane cărora li s-au cerut bani și alte cadouri pentru urgentarea procesului de adopție, iar principala rotiță a sistemului a fost nimeni alta decât directorul instituției, Floarea Alesu, care devenise parte a unei veritabile rețele de trafic de persoane”, spune Carmen Dumitrescu în cadrul unei investigații ample pentru Liber în Teleorman

Faptul că fostul președinte al PSD, infractorul condamnat Liviu Dragnea, a fost anchetat ca urmarea a unor informații dintr-un alt dosar explică și de ce printre modificările nocive din legile justiției a existat o prevedere specială prin care informațiile din alte dosare nu pot fi folosite pentru începerea unei noi anchete penale. 

CITIȚI AICI ANCHETA

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.