Decizie CEDO: Marian Iancu pierde procesul și rămâne în închisoare


Decizie CEDO: Marian Iancu pierde procesul și rămâne în închisoare

Fostul patron al FC Timișoara, Marian Iancu, condamnat la 14 ani de închisoare, pierde procesul intentat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în care reclama că nu i-a fost respectat dreptul la un proces echitabil. 

Astfel, conform deciziei de pe site-ul CEDO, nu a fost găsită nicio dovadă cu privire la încălcarea drepturilor fundamentale ale fostului om de afaceri. 

Amintim că Marian Iancu a fost condamnat alături de Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom pentru înșelăciune și spălare de bani. Afaceristul s-a plâns la CEDO că, în iunie 2015, judecătorul Mihalcea l-ar fi supus la „tratament inuman” scoțându-l din sala de judecată și reținându-l în spațiile de detenție ale Curții de Apel București „într-o celulă insalubră, năpădită de gândaci, fără ventilație, cu tavan puțin mai înalt de doi metri, fără mobilier și fără să i se ofere apă sau hrană”. 

Marian Iancu a mai fost condamnat în 2014 în dosarul RAFO la alți 12 ani de închisoare pentru înșelăciune și spălare de bani.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.