Alo, CNA?! TVR și ”preșul” Ionuț Cristache le-au dedicat o emisiune 100% publicitară lui Laufer și Coita. Cât a costat acest show grețos?


Alo, CNA?! TVR și ”preșul” Ionuț Cristache le-au dedicat o emisiune 100% publicitară lui Laufer și Coita. Cât a costat acest show grețos?

Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek) avertizează, pe Facebook, că TVR a găsit de cuviință să le dedice o emisiune 100% publicitară numiților Ilan Laufer și Alex Coita, motiv pentru care CNA (dacă mai există) ar trebui să sancționeze postul public de televiziune, în condițiile în care un astfel de show bizar nu prezintă nici informații de interes public, și nici nu vizează, într-un fel sau altul, agenda cetățenilor.

”A fost sau nu gratis?”, întreabă Mircea Marian, care precizează că gazda emisiunii a fost ”preșul” Ionuț Cristache, fost angajat al Antenei 3, post patronat de Dan ”Felix” Voiculescu.

Vă prezentăm comentariile lui Mircea Marian:

”Acum câteva zile, în emisiunea România 9 a postului public de televiziune, emisiune moderată de Ionuț Cristache, au fost invitați Ilan Laufer și Alex Coita, fondatorii Platformei Social Liberale.

În studio, doar ei și moderatorul, care era preș. Nici un invitat care să prezinte un punct diferit de vedere, care să-i contrazică pe invitați. Pe scurt, o emisiune 100% publicitară. Dacă a fost sau nu gratis, nu e rolul meu să lămuresc, deși cred că am o idee...

Însă de ce trebuie televiziunea publică să le facă publicitate acestor papagali, ignorând zeci de alte subiecte/ personalități publice, nu pricep. Bugetul TVR este de 81 de milioane de euro, în 2020, pentru ce? Pentru ca în prime time un ratat dată afară de Felix să facă șmecherii – nici nu mai discutăm de propaganda pe care a făcut-o infractorilor, inclusiv redifuzarea interviului cu Sebastian Ghiță.

Poate se sesizează CNA-ul, dacă mai există, fiindcă aceasta a fost o emisiune de publicitate electorală. De comisia de etică a televiziunii publice nici nu mai amintesc”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.