Zegrean, verdict cutremurător: PSD poate împiedica alegerile anticipate!


Zegrean, verdict cutremurător: PSD poate împiedica alegerile anticipate!

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a spus vineri la Digi24 că PSD poate tergiversa cât vrea votul de învestitură al Guvernului Orban pentru a împiedica organizarea de alegeri parlamentare anticipate

Zegrean a invocat și un precedent din anul 2009, când Traian Băsescu, președintele României la acea vreme, l-a desemnat pe Liviu Negoiță pentru postul de premier, dar Parlamentul a amânat sistematic audierea echipei de miniștri pe care a propus-o. Astfel, Zegrean atrage atenția că Negoiță nu a fost nici aprobat, nici respins, căci nu a fost supusă niciodată la vot în Parlament învestirea echipei de miniștri pe care a propus-o. 

Jurnalistă: Până când poate să tergiverseze PSD acest vot? 

Zegrean: Cât vrea el 

Jurnalistă: Până în toamnă? Poate împiedica alegerile anticipate? 

Zegrean: Da. Nu există sancțiune pentru asta. Au mai făcut-o în 2009. A fost propus Liviu Negoiță ca premier și PSD nu s-a prezentat la vot. Nu l-au votat niciodată. Nici nu l-au respins, nici nu l-au aprobat. 

Amintim că senatorul PSD Șerban Nicolae a anunțat joi că PSD va tergiversa procedura parlamentară, prin neasigurarea cvorumului, "pentru cât timp va fi nevoie"

"Vom refuza să ne pronunţăm pe propunerea ca premier a lui Ludovic Orban. Nu vom face cvorum, pentru cât timp va fi nevoie", a zis senatorul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.