VIDEO Ciolacu pretinde că nu se teme de anticipate, dar s-a dat de gol: "Voi opri această mascaradă!"


VIDEO Ciolacu pretinde că nu se teme de anticipate, dar s-a dat de gol: "Voi opri această mascaradă!"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni, după CEx, că va sesiza CCR privind un conflict juridic de natură constituțională în cazul redesemnării liderului liberalilor, Ludovic Orban, pentru funcția de premier. 

Mai mult, deși a spus de mai multe ori, pe perioada conferinței de presă, că PSD e pregătit și de alegeri parlamentare anticipate, dar și la termen, Ciolacu a declarat, la un moment dat, că va folosi toate pârghiile pe care le are la dispoziție pentru a opri "această mascaradă", reflectând astfel că pesediștii, de fapt, se tem de anticipate. 

Ciolacu: Ne-am făcut strategia pentru această mascaradă cu propunerea primului-ministru desemnat, primului-ministru demis, nici noi nu știm bine cum să ne adresăm domnului Orban în acest moment. Am stabilit depunerea sesizării de către președintele Camerei Deputaților și a președintelui Senatului pe conflictul juridic de natură constituțională. Vom aștepta răspunsul Curții, chiar dacă nu stopează demersul, nu este pentru prima oară când Guvernul Orban vine cu anumite invenții, măcar suntem datori pentru români ca aceste lucruri să nu se mai întâmple în viitor. (...)

Jurnalist: Electoratul dvs. ar trebui să știe dacă dvs. doriți sau nu anticipate. 

Ciolacu: Voi folosi toate pârghiile constituționale și legale pentru a opri această mascaradă. Cred că am fost destul de clar. 

Vedeți video de la 20:40:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.