Lider USR, săgeți către Barna și Predoiu: ”USR a greșit când nu a intrat la guvernare / Dacă Stelian Ion ar fi fost ministrul Justiției, SS era deja desființată”


Lider USR, săgeți către Barna și Predoiu: ”USR a greșit când nu a intrat la guvernare / Dacă Stelian Ion ar fi fost ministrul Justiției, SS era deja desființată”

Deputatul USR Cristian Seidler a scris pe pagina personală de Facebook un mesaj în care trimite câteva critici în direcția ministrului Cătălin Predoiu, spunând că în cazul în care deputatul Stelian Ion era ministru al Justiției, SS ar fi fost desființată în prezent, iar influența politicului asupra justiției ar fi scăzut în cazul numirii celor trei procurori pentru șefia DNA, DIICOT, respectiv Parchetul General. 

”Politicienii și partidele greșesc. Suntem și noi oameni. Ce ne deosebește însă, este măsura în care reușim să ascultăm vocea oamenilor și să învățăm din greșeli.

Nu există istorie contrafactuală. Și totuși, dacă Stelian Ion ar fi fost ministrul justiției, astăzi Secția Specială era deja desființată, am fi redus influența factorului politic în numirea celor trei procurori principali (procurorul general, procurorul șef DNA și procurorul șef DIICOT) și am fi avut procurori profesioniști, integri și independenți în fruntea celor trei mari parchete”, a spus deputatul în postare. 

Liderul USR nu îl uită nici pe președintele partidului, deputatul Dan Barna, care a decis pe finalul anului 2019, împreună cu majoritatea membrilor din Biroul Național, să nu intre la guvernare alături de PNL.

”USR a greșit la finalul anului trecut când nu și-a propus să intre la guvernare. Învățăm din greșeli și de aceea trebuie să fim parte a următorului guvern învestit. România a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte”, a încheiat Seidler postarea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.