Grădiniță din Pitești, pâine cumpărată cu 1300 ron/bucata. Explicația directoarei unității de învățământ


Grădiniță din Pitești, pâine cumpărată cu 1300 ron/bucata. Explicația directoarei unității de învățământ

Conform sistemului electronic de achiziții publice SICAP, Grădinița Luminișul Pădurii, o unitate de învățământ preșcolar din Pitești a achiziționat pâine la prețuri exorbitante, după cum a semnalat pe contul personal de Facebook Andrei Covaci

Acesta a observat că în SICAP, grădinița respectivă apare că ar fi achiziționat, între lunile septembrie 2019-ianuarie 2020, pâine de până la un milion de lei. 

Ce a postat Andrei Covaci:

Știți cât costă o pâine la Pitești?

1200 (1300 cu tva) de lei.

Pâine albă feliată de 400g. 1300 de lei!

Atât a plătit Grădinița Luminișul Pădurii din Pitești într-o achiziție publică prin care au cumpărat de pe SICAP 110 pâini cu 131.230 lei adică 27.456,85 EUR.

Hai să ne gândim și altfel, poate ne scapă nouă ceva și unitatea de măsură buc. nu este bucata de pâine. Poate e mai multă pâine într-un buc. Câtă pâine ar fi?

Să zicem că o pâine bună ar fi 1 euro (se găsește o pâine mai bună la 4,5-5 lei). De 27 de mii de euro grădinița noastră ar cumpăra 27.000 de pâini. La juma de kil pâinea ar veni vreo 14 tone de pâine.

Detalii găsiți aici: http://sicap-prod.e-licitatie.ro/…/direct-ac…/view/105297829

In schimb primăria comunei Tg Cărbunești cheltuie pe pâine decât 5000 de euro pe an.

Detalii : http://sicap-prod.e-licitatie.ro/…/direct-ac…/view/105336524

Ps cu șoc și groază: Grădinița cumpără de zeci de mii de euro (până la 75.000 de euro per achiziție) o dată pe săptămână. Din octombrie 2019 până în ianuarie 2020 a cumpărat pâine în valoare de 1 milion de lei.

Pâine. De un milion de lei. 200.000 de pâini. 100 de tone de pâine. 

Directoarea grădiniței: ”Este o eroare a celor care au introdus datele în sistem. Dacă vreți mai multe amănunte, trimiteți corpul de control!” 

Contactată de publicația online educațieprivata.ro, directoarea unității de învățământ dezminte informația și afirmă că este o eroare: 

”Nu noi introducem prețul. Noi doar transmitem cantitatea. Au pus punct în loc de virgulă, la noi prețul este de 1.3 lei. O să facem o notificare să modifice datele”, a declarat aceasta.

În cazul în care SEAP va acualiza informațiile, vom reveni cu modificări.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.