Lupta pentru București. Ioana Constantin: Candidatura lui Băsescu, o variantă de luat în calcul!


Lupta pentru București. Ioana Constantin: Candidatura lui Băsescu, o variantă de luat în calcul!

Secretarul adjunct al PMP, Ioana Constantin, a declarat luni seară, la B1, că este de luat în calcul candidatura fostului președinte al României, Traian Băsescu, pentru funcția de primar al Capitalei. 

Ioana Constantin: "Este o variantă de luat în calcul candidatura președintelui Traian Băsescu, mai cu seamă că este, în continuare, omul care știe foarte bine ce proiecte au fost lăsate la Capitală, care este stadiul lor astăzi și ce trebuie făcut pentru Capitală. Nu cred că avem, în momentul de față, prea mulți candidați care au idee despre ce trebuie făcut la Capitală. Nu este o variantă care trebuie exclusă candidatura președintelui Băsescu".

Mai mult, Ioana Constantin a precizat că în condițiile în care posibilitatea de a avea alegeri locale în două tururi a fost dinamitată, PMP susține varianta ca partidele anti-PSD să aibă candidat unic pentru ca Bucureștiul să fie eliberat de sub admnistrațiile PSD. 

Ioana Constantin: "PMP a explicat foarte clar că există doar două scenarii în care Bucureștiul poate fi eliberat de sub administrațiile PSD. Un scenariu era cel al alegerilor în două tururi de scrutin, care a fost dinamitat, sacrificat. Al doilea era și este în continuare cel al candidatului unic pe partea dreaptă. Noi, în continuare, milităm pentru această variantă a unui candidat unic".

Amintim că eurodeputatul Traian Băsescu a anunţat că "este posibil" să candideze la fotoliul de primar general al Capitalei, dar cu condiţia să îşi rezolve problema cu dosarul de la ÎCCJ.

Băsescu, la RTV: "Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul de la Înalta Curte, să candidez. Am învăţat că în politică niciodată nu spui niciodată. Pot lua în consideraţie orice moment politic important. Alegerile locale sunt extrem de importante. Sunt puţini dintre oamenii politici care, dacă s-ar aşeza pe scaunul primarului general, ar şti ce să facă. Pasajul Basarab, care s-a terminat, nu vedeți că se termina într-un semafor? Ditamai pasajul care trebuie să fluidizeze şi el se opreşte într-un semafor".

De altfel, Băsescu a spus săptămâna trecută că Nicușor Dan este singurul care poate să o bată pe Firea.

Băsescu: "Nu au candidat liberalii, să fie foarte clar! Dacă există cineva în Opoziţie care are şanse să o bată pe Firea se numeşte Nicuşor Dan şi toţi ar trebui să ne strângem în jurul lui, şi liberali şi PMP şi USR ar trebui să mergem pe această variantă". 

De asemenea, Băsescu a afirmat că PMP va susține candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, în cazul în care acesta va fi acord.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.