Ludovic Orban sare în apărarea lui Chirica: "Din momentul în care Guvernul PSD a adoptat OUG13, a devenit opozantul lui Dragnea și al PSD!"


Ludovic Orban sare în apărarea lui Chirica: "Din momentul în care Guvernul PSD a adoptat OUG13, a devenit opozantul lui Dragnea și al PSD!"

Eventualitatea ca Mihai Chirica să candideze pentru un nou mandat de edil al Iașului din partea PNL a stârnit o puternică nemulțumire în rândul multor cetățeni. Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a luat apărarea joi lui Chirica, spunând că acesta nu mai are nicio legătură cu PSD de 3 ani de zile. 

Ludovic Orban: "Domnul Chirica, din momentul în care Guvernul PSD a adoptat OUG13, a devenit opozantul lui Dragnea și al PSD. Guvernul PSD când a făcut ședința de Guvern comună cu Guvernul Republicii Moldova nu a făcut-o la Iași, ci a făcut-o la Piatra Neamț numai ca să-l pedepsească pe Mihai Chirica pentru că a protestat public împotriva aberației numită OUG13. Chirica nu mai are nicio legătură cu PSD de 3 ani de zile, dacă nu și mai mult". 

De altfel, Ludovic Orban nu a zis clar dacă Chirica se va înscrie în PNL și va candida pentru Primăria Iașului. Concret, liderul liberalilor a precizat că până la 1 martie se fac sondaje în teritoriu pentru desemnarea candidaților, iar în perioada 1-7 martie candidaturile vor fi validate în Biroul Politic Național al PNL. 

Ludovic Orban:"Pe de altă parte, în ceea ce privește procedura de desemnare a candidaților la funcția de primar în municipiile reședință de județ și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean avem o procedură statutară care presupune evaluarea candidaturilor, avem sondaje de opinie care sunt în curs de realizare și vor fi realizate în toate municipiile reședință de județ, în toate județele, pentru a identifica acei candidați care se bucură de cea mai mare încredere, de cel mai mare sprijin, de cea mai mare favorabilitate din partea cetățenilor. Propunerea o formulează Birourile Județene din fiecare județ pentru candidatura la consiliul județean și la primăria municipiului reședință de județ, urmând a fi validate de Biroul Politic Național.

Toate organizațiile au obligația ca până în data de 1 martie să decidă candidații pentru funcția de primar, în toate localitățile din România și, de asemenea, să formuleze propunerile de candidat pentru șefia consiliului județean și pentru primăria municipiului reședință de județ tot până la data de 1 martie, urmând ca în săptămâna 1-7 martie BPN să ia deciziile finale, să valideze candidaturile".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.