Coronavirusul face ravagii în Iran. Oficial important din Ministerul Sănătății, depistat pozitiv


Coronavirusul face ravagii în Iran. Oficial important din Ministerul Sănătății, depistat pozitiv

Ministrul adjunct al Sănătății din Iran, Iraj Harirchi, spune că a fost depistat cu coronavirus.

Într-un video postat pe Twitter și distribuit de către agenția de presă a statului iranian, Fars, Iraj Harirchi afirmă că a fost infectat, dar ”va învinge cu siguranță” virusul. 

Iranul este una dintre cele mai grav afectate țări, cu nu mai puțin de 95 de cazuri confirmate în ultimele 72 de ore. 16 persoane au decedat până acum, conform Agenției de Presă a Republicii Islamice, transmite publicația Business Insider

China rămâne țara cu cel mai mare număr de oameni infectați la nivel global, dar Japonia, Coreea de Sud, Italia și Iran au raportat un număr substanțial de infecții săptămâna trecută. 

Duminică, Iranul a închis școlile și și universitățile în 14 provincii și a pregătit 230 de spitale în lupta contra coronavirusului. 

Coronavirusul, care a început să se răspândească în orașul chinez Wuhan în decembrie 2019, a făcut aproximativ 2600 de victime la nivel global, majoritatea în China.

De atunci s-a răspândit în 34 de țări, din care o parte au raportat și decese.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.