Oficial: orașul din România pe care l-a vizitat italianul depistat cu coronavirus


Oficial: orașul din România pe care l-a vizitat italianul depistat cu coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică transmite că italianul în vârstă de 71 de ani, depistat cu coronavirus la Rimini, a fost în Craiova pe perioada a 4 zile, între 18 și 22 februarie, unde a avut mai multe întâlniri de afaceri, dar și-a vizitat și rudele.

Astfel, "autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz".

Redăm comunicatul Grupului de Comunicare Strategică:

"În continuarea informațiilor referitoare la cazul cetățeanului în vârstă de 71 de ani, depistat ca infectat cu virusul COVID-19, Grupul de Comunicare Strategică face următoarele precizări :

Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie.

În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.
Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz".

Precizăm că pacientul e internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini, iar starea sa de sănătate nu îi pune viața în pericol. Noul coronavirus a infectat cel puţin 231 de persoane în Italia, printre care au fost raportate şi 7 decese, în rândul unor persoane în vârstă sau care prezentau diferite afecţiuni.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.