LIVE. Coronavirus în România? Iohannis: "Până în acest moment, nu avem confirmat niciun caz de infecție cu acest virus în România"


LIVE. Coronavirus în România? Iohannis: "Până în acest moment, nu avem confirmat niciun caz de infecție cu acest virus în România"

UPDATE. Ora 15:15. Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după ședința CSAT, că până în acest moment nu există niciun caz de infecție cu coronavirus în România.

CITIȚI MAI MULTE DETALII AICI: Măsuri anti-coronavirus, în CSAT! Iohannis, precizări importante: "NU e confirmat niciun caz de infecție în România!" Avertismentul președintelui pentru cetățeni, autorități și presă

LIVE. Ora 10:00. Autoritățile sanitare din Gorj recoltează probe în trei zone din județ. Una din echipe se află într-un cartier din municipiul Târgu-Jiu. Până miercuri dimineață fuseseră prelevate probe de la 32 de persoane, relatează Gazeta de Sud.

Italianul de 71 de ani diagnosticat cu coronavirus și care ar putea fi o sursă serioasă de răspândire a COVID-19 în România a declarat pentru un site din știri din Italia că se simte mai bine, nu mai are febră și că sigur nu a luat virusul din țara noastră, chiar dacă a petrecut câteva zile pe aici. El a plecat sâmbătă, 22.02, de la Craiova și a aterizat pe aeroportul din Bologna. Duminică a început să tușească și să facă febră, iar luni dimineață a fost diagnosticat cu coronavirus ș internat la Rimini. El a stat patru zile în România, în județele Dolj și Gorj, fiind însurat cu o româncă din Gorj.

De asemenea, în noaptea de marți spre miercuri, un primar din județul Gorj s-a prezentat azi-noapte la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, după ce a declarat că s-a întâlnit cu cetățeanul, de 71 de ani, din Italia, diagnosticat cu noul coronavirus.

Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești, a spus că a decis că se impune prezența la o unitate medicală, dat fiind faptul că a intrat în contact cu o persoană care s-a dovedit că era purtătoare a coronavirusului. Medicii vor decide dacă edilul trebuie să se autoizoleze la domiciliu sau își poate continua activitatea. Și la Primăria Drăguțești au fost luate încă de aseară măsuri de dezinfecție, după ce același italian, de 71 de ani, care s-a aflat săptămâna trecută în Gorj, a trecut pe la sediul instituției pentru a achita impozitele pentru proprietățile pe care le deține în comună.

Până acum se cunoaște faptul că bărbatul infectat cu coronavirus a fost prezent o zi și în municipiul Târgu Jiu, unde ar deține un apartament. Italianul a venit însoțit în Gorj doar de fiul său, de 10 ani, pe care l-a lăsat la rudele sale, din satul Peșteana Jiu, comuna Bâlteni.

Este localitatea natală a gorjencei, de 42 de ani, cu care este căsătorit cetățeanul italian. La Peșteana Jiu, familia soacrei și o altă familie din sat se află de aseară în autoizolare. În urma anchetei epidemiologice din zonă, au fost prelevate 12 probe care vor fi testate la Institutul „Matei Balș”, din București. În această dimineață, la Târgu Jiu este programată o conferință de presă a autorităților județene care vor comunica măsurile luate în ultimele ore, în urma evenimentelor apărute. Participă: prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, și directorul DSP.

Sursa: Gazeta de SUD

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.