Camere cu dușuri chimice la „Matei Balș” pentru pacienții cu coronavirus. Ce se întâmplă acolo


Camere cu dușuri chimice la „Matei Balș” pentru pacienții cu coronavirus. Ce se întâmplă acolo

Într-o secție complet izolată de restul spitalului, la Instiutul Matei Balș sunt funcționale cabine speciale, cu dușuri chimice pentru posibilii bolnavi diagnosticați cu coronavirus, a dezvăluit Adrian Streinu-Cercel, managerul unității, citat de digi24.ro.

„Este vorba de două camere special amenajate care beneficiază de duşuri chimice şi care conţin câte un pat în momentul de faţă şi pot fi extinse la două paturi şi o zonă de laborator unde se lucrează probele acestor pacienţi.

Sistemul e nu intră nimic, nu iese nimic.

Tratamentul este patogenic, şi respectiv simptomatic dacă apar simptome. Daca persoana e asimptomatică s-ar putea să nu fie nevoie de niciun fel de tratament special.

Patogenic e un tratament în care folosim medicamente care se interpun pe modalităţile de apariţie a unor posibile determinări sistemice.

80% dintre persoanele care dezvoltă infecţii virale în general şi cu acest virus sunt persoane asimptomatice. În această perioadă, virusul se multiplică şi poate fi prezent în teste. E motivul pentru care facem aceste teste”, a spus Adrian Streinu-Cercel, precizând că din acest moment orice este posibil în privința răspândirii COVID-19 și că nu ar fi exclus să avem și alte cazuri testate pozitiv.

Miercuri seară a fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus de pe teritoriul României. Este vorba despre un tânăr din județul Gorj care a luat virusul de la un cetățean italian. În ce stare este el acum și unde se află puteți citi AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.